Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Η καρδιά του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023 χτυπά στην Ιτέα

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023, το οποίο πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, στο φετινό εορτασμό των 70 ετών ενός εκ των πιο εμβληματικών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, διασχίζει ορισμένα από τα πιο ένδοξα ορόσημα της διαδρομής του «εθνικού μας αγώνα» και ο Δήμος Δελφών βρίσκεται στην καρδιά του θεάματος. 

Η φετινή διοργάνωση βαδίζει στα χνάρια των «θεών των ράλλυ» του παρελθόντος, εκεί που είχαν δώσει τις μοναδικές τους μάχες θρύλοι του βολάν και κορυφαία rallycars κάθε εποχής. Κορυφώνεται μάλιστα, στις νυχτερινές δοκιμασίες των φημισμένων ΕΔ «Καρούτες» και «Βωξίτες». 

Η καρδιά του αγώνα χτυπά στην Ιτέα, εκεί όπου έχει στηθεί το στρατηγείο της διοργάνωσης. Ο Δήμος Δελφών έχει παραχωρήσει χώρους του Κυριακοπούλειου Δημοτικού κτιρίου, εκεί όπου βρίσκονται η γραμματεία του αγώνα, οι αγωνοδίκες και οι παρατηρητές, έχοντας τον έλεγχο όλων των διαδρομών, ενώ επίσης βρίσκεται και το γραφείο τύπου της διοργάνωσης. 

Όπως δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας, κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, «ένας αγώνας που ξυπνά μνήμες, φιλοξενείται στην περιοχή μας. Τον υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση καθώς στο πέρασμα του χρόνου ο τόπος συνδέθηκε άρρηκτα μαζί του. Άλλωστε, κατά την ομολογία των συμμετεχόντων, οι διαδρομές αποτελούν από τις κορυφαίες των αγώνων του είδους». 

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης με φόντο τον Παρθενώνα. Τα πληρώματα εν συνεχεία θα κατευθυνθούν στα Δερβενοχώρια για την πρώτη δοκιμασία του αγώνα, την ΕΔ «Σκούρτα». Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές «Θήβα» και «Ελικώνας» πριν από την ανασυγκρότηση στην πόλη της Ιτέας. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με την 4η Ειδική της, το νυχτερινό πέρασμα από τους «Βωξίτες».

Μετά τη διανυκτέρευση στην Ιτέα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα αφήσουν το Service Park και θα κατευθυνθούν στο Λιβάδι Αράχωβας για την 5η ΕΔ «Παρνασσός». Εν συνεχεία θα κατευθυνθούν προς την Άμφισσα και προς την ΕΔ6, «Προσήλιο», και μετά ξανά στους «Βωξίτες» για το ημερήσιο πέρασμα από την ίδια διαδρομή, την 7η Ειδική του αγώνα.

Θα ακολουθήσει η επανάληψη των ΕΔ «Παρνασσός» και «Προσήλιο» πριν την ανασυγκρότηση ξανά στην Ιτέα, με τη δεύτερη ημέρα να ολοκληρώνεται με τη δεύτερη νυχτερινή Ειδική (10η) του αγώνα, τις «Καρούτες» υπό το φως των προβολέων.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους προς το Δίστομο για την 11η Ειδική Διαδρομή  «Μαυρονέρι». Στη συνέχεια θα διασχίσουν το παραδοσιακό χωριό Ανάληψη για να λάβουν από εκεί την εκκίνηση της ΕΔ12 «Λιβαδειά», πριν επαναλάβουν τη «Θήβα» της πρώτης ημέρας για την 13η ΕΔ του αγώνα και τερματίσουν μετά την ΕΔ14, «Νεοχωράκι».

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αυτής αγωνιστικής δραστηριότητας, τους αγωνιζόμενους περιμένει άλλη μια καινοτομία του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023, καθώς ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Ελληνικού, θα διεξαχθούν στην Ελευσίνα – στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Για την εξέλιξη του αγώνα και κάθε πληροφορία μπορείτε να έχετε ενημέρωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας historicacropolis.gr.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο