Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Επιστολή Μπαρλιακού σε κτηνοτρόφους για τη στείρωση ζώων

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Δελφών, στον τομέα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου, κ. Σπυρίδων Μπαρλιακός, με επιστολή του προς του κτηνοτρόφους της περιοχής, απευθύνει έκκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα στείρωσης ζώων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνει για τις δράσεις πρόληψης για την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, σημειώνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση για στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, η οποία απορρέει από το νόμο 4830/21-Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ, παραθέτοντας παράλληλα και τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας τονίζει ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα στείρωσης ζώων που θα υλοποιήσει η Κοινότητα Γαλαξιδίου, στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων. 

«Σας καλούμε να συμβάλουμε όλοι μαζί στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας καταδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας ως ευσυνείδητοι κι ενεργοί πολίτες», καταλήγει η επιστολή του κ. Μπαρλιακού. 

Η επιστολή Μπαρλιακού αναλυτικά

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Δελφών, στον τομέα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, η Κοινότητα Γαλαξιδίου, ενισχύοντας τις δράσεις πρόληψης για την αύξηση του πληθυσμού αυτών και λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας σημαντικός αριθμός προέρχεται από ανεξέλεγκτες γέννες των ποιμενικών σκύλων, υπενθυμίζει στους κτηνοτρόφους την υποχρέωσή τους για στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, η οποία απορρέει από το νόμο 4830/21-Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ». 

Για το λόγο αυτό, όσοι κτηνοτρόφοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα στείρωσης ζώων που θα υλοποιήσει η Κοινότητα Γαλαξιδίου, στο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε στείρωση, προβλέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 22, επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ, ενώ δίνεται νέα τρίμηνη προθεσμία. Σε περίπτωση που και αυτή παρέλθει άπρακτη, επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο. 

Σας καλούμε να συμβάλουμε όλοι μαζί στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας καταδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας ως ευσυνείδητοι κι ενεργοί πολίτες. 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο