Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Δράσεις της ΕΚΨ σε Πολύδροσο και Γαλαξίδι

«Ψυχική Ανθεκτικότητα και Αυτοφροντίδα»

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024 | Ώρα: 17.00 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυδρόσου, Πολύδροσο

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυδρόσου διοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Αυτοφροντίδα». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 8 Μαρτίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυδρόσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Κοινότητας Πολυδρόσου, με στόχο την διεξαγωγή διαλόγου για την αυτοφροντίδα και για τις συνήθειες που καλλιεργούν την ανθεκτικότητα. 

Τον συντονισμό του σεμιναρίου θα έχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας και η παρουσίαση του θέματος θα έχει θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας www.ekpse.gr ή να καλείτε στο τηλέφωνο 22650 22600.

«Ιστορίες για Ιπτάμενους Χαρταετούς»

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 | Ώρα: 17.00

Πλατεία Μάμα, Γαλαξίδι

(Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «Σπίτι των Νέων», στο Γαλαξίδι)

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα: «Ιστορίες για Ιπτάμενους Χαρταετούς» διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στις 17.00, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής (ΕΚΨ) Π. Σακελλαρόπουλος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Κατοίκων Κοινότητας Γαλαξιδίου, το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου και τον Σύνδεσμο Γαλαξιδιωτών. 

Η δράση θα υλοποιηθεί  στην Πλατεία Μάμα Γαλαξιδίου, με την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και του Δικτύου Δελφών. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «Σπίτι των Νέων»,  στο Γαλαξίδι. 

Το δημιουργικό εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων αγωγής κοινότητας για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Ο χαρταετός αποτελεί ένα έθιμο της Καθαράς Δευτέρας με βαθύ συμβολισμό, καθώς σηματοδοτεί την επιθυμία του ανθρώπου για επικοινωνία με το Θεό.  Σύμφωνα με την παράδοση όσο πιο ψηλά στον ουρανό πετάξει ο χαρταετός τόσο πιθανότερο να εισακουστούν οι ευχές του ιδιοκτήτη του. Ας κάνουμε λοιπόν κ εμείς με τη σειρά μας ευχές για τη φιλία και την αρεστή συνεργασία των παιδιών και ας ευχηθούμε ο χαρταετός της ομάδας μας να πετάξει ψηλά στον ουρανό! 

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά θα συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις με θέμα τη φιλία και σε εικαστικά δρώμενα, που θα συγκεράσουν το θέμα των βιωματικών ασκήσεων με την ιστορία του τόπου και πιο συγκεκριμένα με εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Γαλαξιδίου. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν κινητικά παιχνίδια με θέμα τις απόκριες που στόχο έχουν την ενίσχυση της έννοιας της συνεργασίας και της ομαδικότητας  μεταξύ των παιδιών και φυσικά τη διασκέδαση. 

Τον συντονισμό του εργαστηρίου θα έχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας www.ekpse.gr ή να καλείτε στο τηλέφωνο 22650 22600

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο