Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

“Οι εκδηλώσεις της Άμφισσας γίνονται για τους απελευθερωτές όχι για τους προσκυνημένους”

Ανακοίνωση από την Ένωση Συνταξιούχων Ν. Φωκίδας

Ανεπιθύμητοι στα χώματα μας οι φασίστες

 Δεν φτάσανε οι προχθεσινές υποκλίσεις, όλου του πολιτικού προσωπικού, στον αρχηγό του κράτους της Ουκρανίας, που η κυβέρνηση (και οι συν αυτήν) στηρίζουνε οικονομικά αλλά και με οπλισμό, φασίστα Ζελένσκι που απηύθυνε χαιρετισμό στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, σήμερα έχουμε και τον μπροστινό του Κασιδιάρη, Στίγκα, να παρελαύνει στις γιορτές της πόλης.

Τι κι αν μόλις προχθές ο Άρειος Πάγος κίνησε ποινική δίωξη κατά των «σπαρτιατών», ο Δήμος Δελφών αποδέχτηκε την παρουσία του προαναφερόμενου και μάλιστα να καταθέσει και στεφάνι! Αυτός που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι ήταν συνεργάτες των ναζί, δωσίλογοι και συμπολεμιστές με τα SS. Αν υπήρχαν και στο πιο μακρινό παρελθόν, συνεργάτες των Περσών και των Τούρκων θα ήτανε. Εφιάλτες και Νενέκοι. Όπως τους περιγράφει ο πατριώτης μας στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του. Γι αυτό παρελαύνουν σε τέτοιες επετείους. Γιατί δεν είχαν τότε ακόμη καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στους εισβολείς, πολεμώντας τους Έλληνες πατριώτες.

Η μνήμη που έχουμε από τους γονείς μας και το περιβάλλον μας είναι νωπή όσο αφορά τα έργα και τις ημέρες των ναζιστών. Βοά το αίμα στο Δίστομο και στα μαρτυρικά χωριά της Φωκίδας: Αγία Ευθυμία, Βουνιχώρα, Επτάλοφο, Καλοσκοπή, Καρούτες, Λιδορίκι, Λιλαία, Πεντάπολη, Μαυρολιθάρι και Προσήλιο. Τους ξέρουμε καλά όσο κι αν φοράνε την προβιά του αρνιού. Λύκοι είναι διψασμένοι για να πάρουν τη ρεβάνς από την ήττα τους στον πόλεμο. Καμία ανοχή. Κανένας εφησυχασμός.

Ο κάθε δημοκράτης, πατριώτης να πάρει θέση, απέναντι στο Στίγκα αλλά και σε όσους τον κάλεσαν ή ανέχονται την παρουσία του.

ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ και την πόλη και το δήμο συνολικά αλλά και την ιστορία μας.

Οι εκδηλώσεις της πόλης γίνονται για τους απελευθερωτές όχι για τους προσκυνημένους             

 Έξω απ’ την πόλη οι φασίστες

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *