Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο Γ.Ν. Άμφισσας

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Αμφισσας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10-12πμ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/04/2024

 Συναδέλφοι  του Γ.Ν Άμφισσας

Η τεράστια συμμετοχή των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων,  αναδεικνύει πλέον την αναγκαιότητα κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια μέσα από την εργασία μας.

Οι μισθοί μας είναι είναι στάσιμοι για τουλάχιστον   μια δεκαετία, με την  ακρίβεια και το κόστος ζωής διαρκώς να  αυξάνονται.

Η αύξηση των 40€ που μας έδωσε η Κυβέρνηση  ήταν σκέτη κοροϊδία ενώ από βδομάδα σε βδομάδα τα αγαθά ακριβαίνουν με αποτέλεσμα να αγοράζουμε λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες.

Δημόσιες δαπάνες  για την υγεία, την παιδεία και για αυξήσεις στους εργαζόμενους δεν υπάρχουν ενώ από την άλλη πλευρά οι εργολάβοι κάνουν πάρτυ με τα χρήματα του κρατικού προυπολογισμού.

Στον κλάδο της υγείας ήδη βιώνουμε τη μεθόδευση για πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στα χειρουργεία, τη συνειδητή υποστελέχωση, τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων και την ομηρία των συμβασιούχων. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος  ισοπεδώνονται και οι οικονομικά ισχυροί τελικά θα έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή στις υπηρεσίες υγείας ενώ οι οικονομικά αδύνατοι θα βρίσκονται αφημένοι στη μοίρα τους. Ουσιαστικά καταργείται  το  ΕΣΥ,  και γυρίζουμε σε εποχές όπου ελάχιστοι είχαν την πρόσβαση σε αξιοπρεπή περίθαλψη.

Στο νομό μας η λειτουργία  του Γ.Ν Άμφισσας και των Κ.Υ, είναι επαπειλούμενα, αφού έχουν πολλές ακάλυπτες θέσεις ιατρονοσηλευτικού  και  λοιπού προσωπικού.

Οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την καθαριότητα εκμεταλεύονται στυγνλα τους εργαζόμενους, με όρους  που παραπέμπουν στο μεσαίωνα.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Σωματείου μας έκρινε και αποφάσισε πως πρέπει να συμμετέχουμε  σε  αυτή την  κινητοποίηση, να δώσουμε όλοι και όλες το δυναμικό παρόν γιατί πιστεύουμε πως  μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι κατάφεραν να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

& ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ.

Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας.

Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

Κατάργηση όλων των πληρωμών (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 €.

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

Απορρόφηση όλων των εργολαβικών υπαλλήλων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) & να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

 Προκηρύσσουμε  2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10-12  πμ.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ,  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ

 

1 Σχόλια

  • Δηλαδή....

    Δηλαδή... τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες του χρόνου δουλεύει κανονικά και μόνο αυτό το διωράκι δε θα δουλέψει κανονικά??? Στη ΓΣΕΕ απεργία, δηλαδή θα χάσουν όλο το μεροκάματο και στο Δημόσιο μόνο ένα διωράκι; Και στις 12 θα ξαναγυρίσουν για δουλειά; Περιμένουμε να δούμε πσοσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση...όχι ανακοινώσεις τύπου: Με μεγάλη επιτυχία κτλ κτλ

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *