Το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της Διεύθυνσης Ναυπάκτου σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα υπάγεται στη Διεύθυνση Ά Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ετέθη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής.

Μετά και τη σύσκεψη της 1ης Μαρτίου που έγινε για το θέμα στη Ναύπακτο, παρουσία φορέων των δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδος, το ψήφισμα που εκδόθηκε ήρθε προς “έγκριση” από το κορυφαίο όργανο του δήμου, όπως ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες. Κατά την ανάγνωση του θέματος από το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Καραχάλιο, το οποίο ετέθη στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση, τονίστηκαν τα βασικότερα σημεία στις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο οργανόγραμμα για αρκετούς από τους κατοίκους της Δωρίδας.

Κυρίως οι αναφορές που έγιναν εστίασαν στο ότι οι κάτοικοι της ενότητας του Ευπαλίου, κατά κύριο λόγο, οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται από το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου, δηλαδή σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά απόσταση, εάν ισχύσουν οι αλλαγές θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέχρι και την Άμφισσα, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το χρόνο τους, την τσέπη τους, αλλά και την ασφάλειά τους με την εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης σημείωσε πως οι πιθανότητες παραμονής του ΕΦΚΑ στην Ναύπακτο ως Διεύθυνση, και όχι ως Αποκεντρωμένο Τμήμα, δεν είναι πολλές, όμως αξίζει το αίτημα να ενισχυθεί και με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου καθώς είναι απολύτως λογικό. Θέλοντας μάλιστα να μην θεωρηθεί ότι ανοίγει μέτωπο με την Άμφισσα, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως η απόφαση στήριξης του ψηφίσματος από το δήμο έγκειται αποκλειστικά και μόνο στο πως οι δημότες του δήμου θα μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως κίνηση αποδυνάμωσης του ΕΦΚΑ στην Άμφισσα. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας το θέμα πέρασε ομόφωνα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, περιμένοντας τώρα την αντίδραση του αρμόδιου φορέα ο οποίο καθημερινά γίνεται δέκτης πιέσεων για αλλαγές στο οργανόγραμμα που έχει καταρτίσει.