Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το ευχαριστώ του δήμου Δελφών για τις εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Άμφισσας Αριστείδης Αγγελόπουλος, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο κύλησαν οι εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης. Μέσω αυτής δίνει συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή τους, ενώ ευχαριστεί ταυτόχρονα και όσους έδωσαν το παρών. Αναλυτικότερο ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει:
“Με το κλείσιμο χθες το βράδυ της έκθεσης-αφιέρωμα προς το Στρατηγό Ι. Μακρυγιάννη στην οικία Πανουργιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεγαλύτερη και του αναμενομένου ο αναβαθμισμένος επετειακός κύκλος εκδηλώσεων για την φετινή, 196η, επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.
Με πολύ κόπο, μεγάλες δυσκολίες αλλά ακόμα μεγαλύτερο μεράκι, πίστη και διάθεση ο Δήμος Δελφών συγκρότησε και παρείχε στους δημότες και τους φιλοξενούμενους του ένα συνεκτικό και ιδιαίτερα μεστό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που τίμησε τη σημαντικότερη γιορτή της πόλης της Άμφισσας και προσέφερε χαρά και υπερηφάνεια σε όλους μας. Ταυτόχρονα, διαχειρίστηκε με τη σημασία που της αναλογεί την ιστορική μνήμη του τόπου μας, έδωσε την πρέπουσα έμφαση στην παιδευτική διάσταση του γεγονότος και τόνωσε το φρόνημα των συνδημοτών μας σε εποχές κρίσης αξιών, συνειδήσεων και προσανατολισμού, όπως αυτή που διανύουμε.
Κύριοι σταθμοί αυτού του τετραημέρου υπήρξαν η έκθεση για το Στρατηγό Μακρυγιάννη στην οικία Πανουργιά με αυθεντικά εκθέματα που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, το ιστορικό δρώμενο της αναπαράστασης της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, το οποίο γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και θα εμπλουτιστεί και αναβαθμιστεί τα προσεχή χρόνια αποτελώντας πλέον θεσμό για την πόλη της Άμφισσας και τέλος η εντυπωσιακή παρέλαση της 23ης Απριλίου, την οποία θαύμασαν και χάρηκαν όλοι οι συνδημότες μας.
Για την διοργάνωση και την επιτυχία αυτού του κύκλου των εκδηλώσεων, πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου σε όλα τα επίπεδα, δούλεψαν πολλοί άνθρωποι, φορείς και σύλλογοι με προσήλωση στον τελικό στόχο και πίστη στην αίσια έκβασή του, αποδεικνύοντας ότι με συλλογική προσπάθεια και κοινό όραμα μπορούμε κάθε φορά να πηγαίνουμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν την προσπάθεια αυτή, την Π.Ε. Φωκίδας για την άρτια συνεργασία για μια ακόμα φορά και τη συνδιοργάνωση του επετειακού κύκλου των εκδηλώσεων, την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδας, την Εταιρεία Φωκικών Μελετών, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Νομού Φωκίδας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Αποστόλου, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Φωκίδας και την Ένωση Γυναικών Φωκίδας που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στη διοργάνωση αυτή.
Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές Τυρνάβου, Τρικάλων, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Άμφισσας, τις μικτές Χορωδίες Ο.Τ.Ε. Πάτρας, Αγίου Κωνσταντίνου και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας τον Αλέξανδρο Κυριακίδη, το Γιώργο Ξεπλάτη, τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαλαξιδίου, Χρισσού, Δροσοχωρίου, Προσηλίου, Ελαιώνα, Αγίων Πάντων και Βουνιχώρας, το Σύλλογο “Λιάρος” Μεσολογγίου, το Πολιτιστικό Σωματείο Άρατος Αιγίου, το Σύλλογο Παλαιού Οπλισμού Πατρών, και για την παραχώρηση της πάλας του οπλαρχηγού Πανουργιά για τις ανάγκες της έκθεσης στην οικία Πανουργιά, το Σύλλογο “Ελληνομνήμονες” Καλαμάτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νεδουσαίων» Καλαμάτας, την Συλλογή Ελληνικών Φορεσιών από την Κατοχή Μεσολογγίου και τον κ. Νίκο Πλακίδα, το Γενικό Λύκειο Άμφισσας και τη Φιλόλογο κα Σύλβα Τραχανά για την παραχώρηση στολών, το ΚΠΕ Άμφισσας, τους σπουδαστές του τμήματος Φυλάκων Μουσείων κι Αρχαιολογικών χώρων του ΔΙΕΚ ΄Αμφισσας για τη φύλαξη των εκθεμάτων στην Οικία Πανουργιά και, τέλος, όλους όσοι, συνδημότες μας και μη, παραβρέθηκαν στα δρώμενα αυτού του τετραημέρου και με την παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχία και την καθιέρωση του κύκλου εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων”.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο