Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΝΔ Δελφών: “Οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ευτελίζουν τον θεσμό της Παιδείας”

“Καταγγέλλουμε την απόφαση μείωσης των εξεταστικών κέντρων που αφορούν τις πανελλήνιες εξετάσεις 2016-2017 στον Δήμο Δελφών, ιδία δε στο ΓΕΛ Γραβιάς.” Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημ.Τ.Ο. Δελφών της ΝΔ, εστιάζοντας στην περίπτωση της Γραβιάς και σημειώνει:
“Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το ΓΕΛ Γραβιάς που μέχρι πέρυσι αποτελούσε εξεταστικό κέντρο, φέτος εξαιρέθηκε και αποφασίστηκε να μετακινηθούν οι μαθητές στο ΓΕΛ Άμφισσας, χωρίς να ερωτηθεί κανείς φορέας ή να εξηγηθεί ο λόγος, χωρίς μελέτη για τις κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές παραμέτρους με τις οποίες επιλέχθηκε αυτό το αντιδεοντολογικό μέτρο από το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά χωρίς ανάλυση για το σκεπτικό και την μεθοδολογία αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.
Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η κατάργηση του συγκεκριμένου εξεταστικού κέντρου, στο οποίο ήδη μετακινούνται για να φοιτούν οι μαθητές των παραπαρνάσσιων πόλεων και οικισμών της Γραβιάς και του Παρνασσού, μέσα από δύσβατες και ορεινές περιοχές… ώστε να προστίθεται τόσο μεγάλη επί πλέον χιλιομετρική απόσταση, μέχρι και από την Άμφισσα, με δυσχερή πρόσβαση και ενώ μεσολαβεί το 51ο χιλιόμετρο με κίνηση μεγάλων οχημάτων στον άξονα διεθνών μεταφορών Θερμοπυλών – Αντιρρίου.
Η μεγάλη απόσταση και το ανάγλυφο της περιοχής αφαιρούν κάθε πιθανότητα προσέγγισης του θέματος με επίγνωση από τους αρμοδίους, παραπέμπει δε σε ασκήσεις επί χάρτου για την Εκπαίδευση, με αλόγιστες μάλιστα συνέπειες.
Η ψυχολογική επιβάρυνση, η ένταση και το άγχος, η αναστάτωση, η ανασφάλεια και η πίεση συνιστούν αντιπαιδαγωγική ενέργεια, αιφνιδιάζοντας μαθητές και γονείς λίγες ημέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να συνοδεύονται από υποτυπώδη έστω οικονομική μελέτη κόστους για την μετακίνηση τόσων μαθητών από και προς τις τεράστιες ορεινές περιοχές Γραβιάς και Παρνασσού.
Πρόκειται για άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους υπολοίπους μαθητές αλλά και απαξίωση για τους γονείς, που θα επιβαρυνθούν το οικονομικό κόστος και θα κληθούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους τόσα χιλιόμετρα δύο φορές την κάθε εξεταστική ημέρα. Επιπλέον, είναι αδύνατο να υπάρξει απουσία των γονέων από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Είναι φανερό ότι οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ευτελίζουν τον θεσμό της Παιδείας και των Πανελλαδικών εξετάσεων λίγες ημέρες πριν την έναρξή τους και δημιουργούν τεράστια εξεταστικά κέντρα, προκαλώντας σε αντιδιαστολή ερωτηματικά για το αδιάβλητο των εξετάσεων για το οποίο κατηγορούνται – μειωτικά για τους καθηγητές των Σχολείων – τα μικρά εξεταστικά κέντρα.
Κατόπιν αυτών,
Αιτούμαστε
Την άμεση ακύρωση και απόσυρση της εν λόγω ενέργειας
Καθώς επίσης και την άμεση εξεύρεση τρόπων διασφάλισης ασφαλούς μετακίνησης και οικονομικής δυνατότητας των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για όλες τις ημέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων”.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο