Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φορείς της Φωκίδας ζητούν δωρεάν διέλευση από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για τους καρκινοπαθείς

Αίτημα για δωρεάν διέλευση από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου καταθέτουν 39 φορείς, μεταξύ των οποία και κάποιοι από τη Φωκίδα. “Χτίζοντας “γέφυρες” ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που βγήκε μετά από πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου Ναυπακτίας «Όλοι Μαζί» και του Κινήματος Αντίστασης Αλληλέγγυων Πολιτών Ναυπακτίας-Δωρίδας.

Η ανακοίνωση που απεστάλει και προς τη διοίκηση της γέφυρας, και υπογράφεται μεταξύ άλλων από το δήμο Δωρίδος και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Φωκίδας αναφέρει:
“Αγαπητοί φίλοι
Ο καρκίνος, όπως γνωρίζετε είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες της ανθρωπότητας. Κάθε χρόνο η ΑΣΘΕΝΕΙΑ παίρνει τις ζωές 8 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως. 
Κατά το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα & στις αρχές του 21ου, περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από καρκίνο: αυτό μεταφράζεται σε αφανισμό ολόκληρου του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών! 
Από την άλλη, η πρόοδος της επιστήμης μας έχει δώσει την δυνατότητα να μπορούμε αφενός να κάνουμε έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, αφετέρου να μπορούμε να λέμε ότι ο καρκίνος δεν είναι πια ένα καταραμένο νόσημα που δεν επιδέχεται θεραπεία.

Αν πάρουμε όλους τους ασθενείς με καρκίνο οποιασδήποτε μορφής, οποιουδήποτε σταδίου και σε οποιοδήποτε όργανο, θα δούμε ότι το 60% αυτών γίνεται τελείως καλά. 
Όταν λέμε τελείως καλά, εννοούμε ότι οι άρρωστοι που έχουν συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και που η διάγνωση τους γίνεται έγκαιρα, θα ζήσουν πολύ και πιθανόν να πεθάνουν από κάτι άλλο. Στο υπόλοιπο 40% των καρκινοπαθών, με τη βοήθεια της επιστήμης έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε πολύ το προσδόκιμο ζωής αλλά και την ποιότητα της. Έτσι, όποιος πλέον διαγιγνώσκεται με καρκίνο, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και μάλιστα να ζήσει μακροχρόνια, παρά να αποβιώσει άμεσα. 
Το να υπάρχει όμως, επιτυχής έκβαση στην αντιμετώπιση της ασθένειας απαιτείται ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση για κάθε καρκινοπαθή.

Στην χώρα μας, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ανήκει η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, έχει το θλιβερό «προνόμιο» να έχει υψηλά ποσοστά νοσηρότητας, με την Αιτωλοακαρνανία να «χτυπά» πρωτιά σε σχέση με την Ηλεία & την Αχαΐα. Σύμφωνα με στοιχεία, νοσηλεύονται από τον νομό μας, κάθε μήνα 250 – 280 ασθενείς, στο Ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με καρκίνο και ακτινοθεραπευόμενων, στο τμήμα Ογκολογικής Ακτινοθεραπείας.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ μια & στο ΠΓΝΠ εξυπηρετούνται ασθενείς & από την Φωκίδα .»
ΚΥΡΙΟΙ, 
Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική & οικονομική κρίση, εξαιτίας των μνημονίων, με τον τομέα της δημόσιας υγείας & της περίθαλψης συνεχώς να επιδεινώνεται. Για να μπορέσει κάποιος καρκινοπαθής να υποβληθεί σε θεραπεία χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπείας & συνεπώς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Η επιβάρυνση αυτή γίνεται μεγαλύτερη μιας & το κόστος διέλευσης από την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι πολύ υψηλό (για πολλούς δυσβάσταχτο) για τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί σας, σε ημερομηνία που θα μας υποδείξετε, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ & ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορούμε να δώσουμε ελπίδα ότι θα μπορούν όλοι όσοι νοσούν, να χρησιμοποιήσουν την επιστήμη & την τεχνολογία που τους προσφέρεται στο ΠΓΝΠ, με ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ για τη διέλευση από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», για την αντιμετώπιση της ασθενείας τους με σοβαρότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
1 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
2 ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
3 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
4 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
6 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
7 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
8 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
9 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
10 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
11 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
12 Α΄ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ
14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
15 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»
16 ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
17 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»
18 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ –ΔΩΡΙΔΑΣ
19 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
20 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΟΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
21 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
22 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
23 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΛΥΓΙΑ
24 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΒΕΛΒΙΝΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
25 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
26 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
27 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
28 Α.Ο. ΛΥΓΙΑ «ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ»
29 Α.Ε.ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ
30 ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
31 ΦΟΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
32 . LEPANTO RUN
33 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
34 GO NAYPAKTIA
35 ΚΙΝΗΜΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ
36 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ -ΔΩΡΙΔΑΣ
37 ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
38. ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ –ΔΩΡΙΔΑΣ
39. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ –ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο