Έρευνα για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διενεργεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης, και καλεί τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, των δήμων όλης της χώρας, να λάβουν μέρος σε αυτή.

Η επιστολή του Ινστιτούτου προς τους αιρετούς αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ζείτε καθημερινά τα προβλήματα της καθημερινότητας στον Δήμο σας και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, φτωχοποίησης, έντασης των κοινωνικών προβλημάτων. Ζείτε καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θεσμός της Αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας και γνωρίζετε τις δυσκολίες του σήμερα, αλλά και τις συζητήσεις που γίνονται για αλλαγές στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για να εκφράσετε τις απόψεις σας στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων OPINION POLL για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Θα είναι τιμή για εμάς να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που σας στέλνουμε. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη του Ιουνίου και θα παραδοθούν στα κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Για να λάβετε μέρος στην Έρευνα αυτή παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.questionpro.com/t/AHDunZY6yI

Η συλλογή των ερωτηματολογίων θα ολοκληρωθεί στις 20-6-2017.
Επίσης, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθεί σειρά ερευνών στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να να έχουμε ένα αρκετά ικανοποιητικό δείγμα με την εικόνα των Δημοτών στα ανωτέρω ζητήματα».

Στο ερωτηματολόγιο, όσοι λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από την καθημερινή ζωή στον δήμο τους, για το εάν βελτιώθηκε οι συνθήκες τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογές του 2014, καθώς και σε ποιους τομείς θεωρούν πως εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής. Επίσης οι ερωτώμενοι θα κληθούν να απαντήσουν και για το ποιοι κατά την άποψή τους έχουν τις βασικές ευθύνες για τα προβλήματα αυτά, καθώς και για το βαθμό συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Η λίστα των ερωτημάτων περιλαμβάνει μια σειρά από αρκετά ακόμα, από τις απαντήσεις των οποίων, στην περίπτωση που είναι ειλικρινείς, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας.