Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επιτυχημένο σεμινάριο για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Άμφισσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ( 12 ωρών,Μάιος- Ιούνιος 2017) στην Συστημική Καταξιωτική Διερεύνηση με θέμα « Η φροντίδα» το οποίο υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε.Φωκίδας « Διαδρομή» ( σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών) σε ομάδα 15 επαγγελματιών Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείο Άμφισσας.

Η μέθοδος «Καταξιωτική Διερεύνηση» , εντάσσεται στο μεταμοντέρνο ρεύμα της Συστημικής Σκέψης και αποτελεί μία συστηματική έρευνα για τις ικανότητες και τις δυνατότητες των ατόμων με στόχο αυτές να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή δράσεων αφενός μεν στο προσωπικό, αφετέρου δε στο εργασιακό πεδίο.

Βασίζεται σε μία διαλογική και αλληλεπιδραστική διαδικασία όπου η διερεύνηση των αξιών διέρχεται μέσα από γραμμικές , κυκλικές και αναστοχαστικές ερωτήσεις καθώς και από περιοχές « Παραγωγής» « Αισθητικής» και « Επεξηγήσεων».

Η ομάδα των Νοσηλευτών, καλείται καθημερινά να διαχειριστεί περιστατικά φροντίδας.

Φροντίζει τον ασθενή, παρέχει στήριξη στο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενή, φροντίζει επίσης για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μέσα από μία υπερ-προσπάθεια που καταβάλλει ( δεδομένου ότι ο χώρος της υγείας βρίσκεται σε δυσκολία), με αποτέλεσμα, να χρειάζεται και ο ίδιος ο Νοσηλευτής μία ανατροφοδότηση του ρόλου του προκειμένου να εξακολουθεί να φροντίζει τα μέλη της κοινότητας.

Αυτός ήταν και ο κύριος στόχος της παρέμβασης. Η συνάντηση, η σύνδεση, η ανακάλυψη και η αξιοποίηση των δυνάμεων , των αποθεμάτων και των αξιών της εν λόγω ομάδας με σκοπό την « Φροντίδα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης « Διαδρομή», ευχαριστούν θερμά την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας , την ομάδα των Νοσηλευτριών για την φιλοξενία και αγαστή συνεργασία που προσέφεραν και ευελπιστούν σε μελλοντική συνεργασία.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ «ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

(Σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο