Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εικόνες και video από την πυρκαγιά στα Μαλάματα

Παρακολουθείστε αποκλειστικές εικόνες που καταγράψαμε στο σημείο της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου της τ.κ.Μαλαμάτων του δήμου Δωρίδας.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε από άγνωστο λόγο στην θέση Λάβρια της τ.κ.Μαλαμάτων, ενώ αργότερα είχαμε σοβαρή αναζωπύρωση. Το δεύτερο μέτωπο ξέσπασε 2 χιλιόμετρα δυτικότερα, και τέθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο.Οι βόρειοι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή ευννοούσαν τις αναζωπυρώσεις, όπως αυτή που συνέβη στη θέση Λάβρια. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή αυτή, 400 μέτρα ανατολικότερα υπάρχει μεγάλο ποιμνιοστάσιο με 300 πρόβατα.

Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου ήταν  υπεράνθρωπες προκειμένου να μην ξεφύγει ο έλεγχος της φωτιάς η οποία να σημειωθεί ότι κατέκαψε καλαμώνες.

Το Νafpaktianews ήταν το μοναδικό μέσο στην περιοχή που συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι δεν έκρυψαν την αγωνία τους για την εικόνα που βλέπουν να επαναλαμβάνεται για μια ακόμη χρονιά και συμπίπτει -όπως είπαν- με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα αίτια της πυρκαγιάς,ενώ σύμφωνα πάντα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Nafpaktianews,υπάρχει η σκέψη,η Πυροσβεστική υπηρεσία να εισηγηθεί την απαγόρευση του κυνηγιού στην ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου

πηγή: www.nafpaktianews.gr

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο