Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Η πόλη των Δελφών: μικρά ευρήματα μιας άγνωστης καθημερινότητας»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017». Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 και κατά το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει στον εορτασμό με την πραγματοποίηση περιοδικής έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών με τίτλο «Η πόλη των Δελφών: μικρά ευρήματα μιας άγνωστης καθημερινότητας».

Οι Δελφοί ήταν για σχεδόν 13 αιώνες η έδρα του πλέον φημισμένου ιερού, αφιερωμένου στον ίδιο το Θεό που μερίμνησε για την ίδρυσή του, τον Απόλλωνα. Οι Δελφοί, ωστόσο, δεν ήταν μόνο ένας λατρευτικός χώρος αλλά και μια κοινότητα που αναπτύχθηκε γύρω και μεταξύ των ιερών του Απόλλωνα και της Αθηνάς Προναίας.
Μικρά έργα, ευρήματα παλαιών ανασκαφών που δεν έχουν έως σήμερα εκτεθεί και αποτελούν εύγλωττες μαρτυρίες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της πόλης, θα παρουσιαστούν στο κοινό κατά το διάστημα 22 -24 Σεπτεμβρίου. Την έκθεση θα σχολιάσει ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Νίκος Πετρόχειλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο