Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έργα καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών στην Φωκίδα

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη οι συμβάσεις για τα έργα συντήρησης, αποκατάστασης και καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών, από φερτά υλικά, της Φωκίδας.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από τις συγκεκριμένες συμβάσεις αφορούν:

Στην συντήρηση και την ανακατασκευή τεχνικών έργων επί της υπαρχούσης γέφυρας του χειμάρρου Γρανιτσορέμματος (που αποτελείται από συνεχείς θωλοτούς οχετούς κατά μήκος) που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση των εντόνων πλημμυρικών φαινομένων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Στην συντήρηση-αποκατάσταση τεχνικών έργων και τον καθαρισμό του ρέματος «Κόκκινος» από φερτά υλικά. Προβλέπεται η επισκευή ζημιών των τεχνικών έργων (συρματωκιβώτια – δάπεδο γέφυρας) επί της υπαρχούσης γέφυρας , και των πρανών της κοίτης ,ανάντη του χειμάρρου Κόκκινου ,καθώς και καθαρισμός της κοίτης από φερτά υλικά με σκοπό την αντιμετώπιση των εντόνων πλημμυρικών φαινομένων. Έργο με προϋπολογισμό 300.000ευρώ.

«Προσπαθούμε και το έχουμε πετύχει, να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα και την πάγια τακτική που θέλει να κινητοποιούνται οι πάντες μετά την πλημμύρα, μετά τα προβλήματα και τις καταστροφές. Επιδιώκουμε να αντλούμε πόρους για την πρόληψη και την προστασία. Αυτό είναι το σημαντικό, να μην σταματά η κυκλοφορία, να μην διακόπτεται η καθημερινότητα των πολιτών από μία δυνατή βροχόπτωση, να φροντίζουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι έναντι τέτοιων φυσικών φαινομένων» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο