Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο ΠΔΕ ο βιολογικός στα Τριζόνια- Ψηφίζει σήμερα την πίστωση για τη μελέτη ο δήμος Δωρίδος

Στα Τριζόνια βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του δήμου Δωρίδας, αλλά και αντίστοιχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το βιολογικό καθαρισμό του νησιού. Επικεφαλής της πρώτης ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιώργος Καπεντζώνης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζέτος, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Κατσαγούνος και η Περιφερειακή σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού.

Το έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το δήμο κι αυτό επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητό με την παράθεση όλων των στοιχείων που συγκλίνουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Η κλειστή θάλασσα της περιοχής, ο ήδη καταπονημένος από διάφορες αιτίες Κορινθιακός κόλπος, καθώς και αυξανόμενη επισκεψιμότητα του νησιού, αποτελούν κάποιους από τους λόγους που έχουν κατατάξει το βιολογική στην κορυφή της ατζέντας του δήμου.

Όπως έγινε γνωστό, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήμαρχος και Κώστας Μπακογιάνης έχουν κατά το παρελθόν συζητήσει, το έργο θα προωθηθεί από την Περιφέρεια και θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η περιορισμένη δεξαμενή χρημάτων άλλωστε, επιβάλει την ιεράρχηση των αναγκών, και στο δήμο Δωρίδας έχουν καταλήξει πως ο βιολογικός στα Τριζόνια δεν μπορεί να περιμένει. Μάλιστα το πλήθος των λόγων που το επιβάλει, αλλά και η σπουδαιότητά τους, καταφέρνουν να ξεπεράσαν και το εμπόδιο των 2.000 κατοίκων, που αποτελεί το κατώτατο όριο για τη χρηματοδότηση ανάλογων έργων, κατοίκους φυσικά που τα Τριζόνια δεν έχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εν Δελφοίς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει και αναθεώρηση του προϋπολογισμού, καθώς ο δήμος έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης του έργου. Το ποσό αναμένεται να είναι περίπου 40.000 ευρώ και θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την πραγματοποίηση του έργου.
Τέλος να αναφέρουμε πως με την ευκαιρία της παρουσίας των δύο αντιπροσωπειών στο νησί έγινε εκτενής ενημέρωση και για άλλα θέματα που το αφορούν, και τα οποία χρίζουν αντιμετώπισης, είτε άμεση είτε έμμεσης.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο