Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Έτσι ο Απόλλων Ευπαλίου που ξεκινά ως ισχυρός να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε στο γήπεδο του σε αγώνα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου από τον Ησαΐα Δεσφίνας με 2 – 3. Η ομάδα του Ησαΐα κατάφερε με τις λίγες αντεπιθέσεις που έκανε να σταθεί τυχερή και αποτελεσματική και σε συνδυασμό με τα παιδαριώδη λάθη της αμυντικής γραμμής και του αντιπάλου τερματοφύλακα, να προηγηθεί με 0 – 3 στο 69΄λεπτό του Απόλλωνα. Από το λεπτό αυτό ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας από την πλευρά του Απόλλωνα αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2 – 3 , με δύο γκολ του Γ. Φλέγγα και Ηλία Κοντού.

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ένωση Γλυφάδας εκτός έδρας στο Χρισσό επί του Απόλλωνα Δελφών με 1 – 3. Από την πλευρά της η Τολοφώνα Ερατεινής πάλι δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στο γήπεδό της με 1 – 3 από την Ακαδημία Άμφισσας. Τέλος στο Πολύδροσο ο Διαγόρας κέρδισε με 3 – 2 στις καθυστερήσεις την Ακαδημία Ιτέας παρ΄ ότι η ομάδα της Ιτέας προηγήθηκε δύο φορές με 0 – 1 και 1 – 2. Στη δεύτερη ημέρα των αγώνων με ήττα συνέχισαν οι ομάδες της Δωρίδας , Δωρικός Μαλαμάτων και Αετός Λιδωρικίου. Ο Δωρικός Μαλαμάτων ηττήθηκε στο Χρισσό από τον Φωκικό Άμφισσας με 3 – 0. Ο Αετός Λιδωρικίου ηττήθηκε ως γηπεδούχος στο γήπεδο της Τολοφώνας από τον Αμφισσαϊκό με 0 – 2.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής για να ολοκληρωθεί έτσι η 1η φάση των αγώνων Κυπέλλου Φωκίδας 2017-2018 για να δούμε ποιες ομάδες θα προκριθούν για την επόμενη φάση του 2ου κύκλου. Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών του 1ου Κύκλου οι βαθμολογίες στους τρεις ομίλους διαμορφώνονται ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Τολοφώνα Ερατεινής – Ακαδημία Άμφισσας 1 – 3
Φωκικός Άμφισσας – Δωρικός Μαλαμάτων 3-0

1. ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 6 6-0
2. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ 3 4-3
– ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 3 3-4
4. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ 0 1-7

Την επόμενη αγωνιστική

ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Ευπαλίου – Ησαϊας Δεσφίνας 2 – 3
Αετός Λιδωρικίου – Αμφισσαϊκός 0-2

1. ΗΣΑΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 6 8-2
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ 3 4-3
– ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 3 2-2
4. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ 0 0-7

Την επόμενη αγωνιστική

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Διαγόρας Πολυδρόσου – Ακαδημία Ιτέας 3 – 2
Απόλλων Δελφών – Ένωση Γλυφάδας 1 – 3

1. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 3 3-1
– ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ 3 3-2
– ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ 3 6-3
4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ 0 1-7
* Ένωση Γλυφάδας και Διαγόρας έχουν από ένα ματς λιγότερο

Την επόμενη αγωνιστική

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΤΕΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

του Τάσου Τσόλκα

πηγή: dorida.blogspot.gr