Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γηροκομείο Άμφισσας: Κάλεσμα από την “Ουτοπία” για την αποτροπή πλειστηριασμού της περιουσίας του

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας , τους θεσμούς και τις συλλογικότητες του Νομού Φωκίδας, να ενεργοποιηθούμε ,να συσπειρωθούμε, να αντισταθούμε και από κοινού να συντονιστούμε και να συμπράξουμε για το κοινό συμφέρον όλων μας σε έναν αγώνα, με έναν και μοναδικό σκοπό: Την αποτροπή των πλειστηριασμών !! δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις μας κατά των πλειστηριασμών και αυτή την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 15:30
Την ημέρα αυτή η κυβέρνηση, οι τράπεζες και η εφορία από κοινού με κάποιους συνεργάσιμους συμβολαιογράφους θα επιχειρήσουν και πάλι να βγάλουν στο «σφυρί» μεταξύ άλλων και λαϊκές περιουσίες, κατοικίες και όχι μόνο.

Αυτή τη Τετάρτη η τράπεζα Πειραιώς θέλει να εκπλειστηριάσει δύο οικόπεδα του Γηροκομείου Άμφισσας «ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ και ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ». Οι διοικούντες του Γηροκομείου από τη μια κακοδιαχειριζόντουσαν την τεράστια περιουσία των δωρητών «τελειώνοντάς την» σε χρόνο ρεκόρ, ενώ από την άλλη έπαιρναν δάνεια για να καλύψουν πάγιες ανάγκες, γνωρίζοντας ότι με τις ατασθαλίες τους θα το οδηγούσαν στην υπερχρέωση και στο κλείσιμο . Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Το Γηροκομείο πλέον οφείλει χρήματα εκτός των άλλων και στους εργαζόμενούς του.
Η κυβέρνηση με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ψήφισε, έδωσε στις τράπεζες τον «πρώτο λόγο» στους πλειστηριασμούς. Δηλαδή εισπράττουν πλέον αυτές πρώτες τα χρήματα από κάθε πλειστηριασμό ακινήτων επιχειρήσεων που κλείνουν και λαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τα χρήματα αυτά. Οι απαιτήσεις των εργαζομένων έπονται και ικανοποιούνται από το περίσσευμα. Η παμπόνηρη κυβέρνηση μοίρασε και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς πρώην εργαζόμενους του Γηροκομείου με την χορήγηση ποσού 1000 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς ύστερα μάλιστα από «συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου, του Υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΟΑΕΔ».

Καμπανάκι εγρήγορσης , αφύπνισης και συνειδητοποίησης απ’ όλους μας , θα πρέπει να αποτελέσει η ανάλγητη συμπεριφορά των τραπεζών με τη στήριξη της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προ λίγων ημερών είδαμε την Eurobank να πουλάει μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην Intrum Justitia AB στο 3% σε όρους συνολικού οφειλομένου κεφαλαίου. Με απλά λόγια, για κάθε 100 ευρώ μη εξυπηρετούμενου καταναλωτικού δανείου, η Eurobank θα εισπράξει από την Intrum 3 ευρώ. Ή, αν προτιμάτε, για κάθε ευρώ κόκκινων δανείων το αντίτιμο είναι τρία λεπτά.

Όσο περνάει ο καιρός και δεν αντιδρούμε σθεναρά και εδώ στον τόπο μας οι τράπεζες και το κράτος εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» θα προχωράνε και σε πιο σκληρές πρακτικές σε βάρος του λαού μας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δείξουμε την δύναμή μας, με την καθολική αντίστασή μας, απέναντι σε αυτήν την μεθοδευμένη φτωχοποίηση του λαού μας.

* Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν έχει υπογράψει τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία.
Και μια χρωστούμενη απάντηση στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα και στη κλίκα του στη δήλωση του ότι : “Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ( σε αυτόν το σύλλογο ανήκουν και οι συμβολαιογράφοι του Νομού μας) θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας”
Εμείς “οι αυτοαποκαλούμενες συλλογικότητες” έχουμε να δηλώσουμε ότι κάθε Τετάρτη θα κρεμάμε στα μανταλάκια με διευθύνσεις, ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες τα κοράκια-συμβολαιογράφους που θα επιχειρούν πλειστηριασμούς και αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
Και τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι άνισος.

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»

Κάθε Τετάρτη όλοι μαζί στα Ειρηνοδικεία αντιστεκόμαστε στην αρπαγή των σπιτιών μας και της περιουσίας μας .

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο