Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

Η φράση που συνοδεύει ως τίτλος το παρών άρθρο, είναι μία λαϊκή ρήση που εύκολα ξεστομίζει ο Έλληνας. Εκτός… αν κυβερνά αριστερή κυβέρνηση. Κλείσαμε αισίως δύο χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως συνηθίζει να λέει μία μικρή ευτυχώς μερίδα του λαού μας, από την στιγμή που ανήκω ιδεολογικά σε άλλη οικογένεια ό,τι και να αναφέρω για τους πολιτικούς μου αντιπάλους εμπεριέχει υποκειμενισμό, φθόνο και μισαλλοδοξία.

Για το λόγο αυτό, ενημερώνω τους αναγνώστες ότι τα στοιχεία που θα παραθέσω παρακάτω και αφορούν της διετία που πέρασε, εμπεριέχουν υποκειμενισμό και οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης εκ μέρους μου, ενάντια σε μια έντιμη συγκυβέρνηση που εκλέχθηκε χωρίς να εξαπατήσει λαό και συνειδήσεις.

Αναλυτικά:

Προσπάθεια σπίλωσης Νο1: Το μνημόνιο που κληρονόμησαν από τους «Γερμανοτσολίαδες στα τέσσερα» θα καταργηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αντ’ αυτού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρουσίασαν ένα παράλληλο πρόγραμμα αγνώστου οφέλους, την στιγμή κατά την οποία το μνημόνιο εφαρμόζεται πιστά σε κάθε παράγραφο του.

Προσπάθεια σπίλωσης Νο2: Η κυβέρνηση της ελπίδας και του γνήσιου πατριωτισμού, δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αντ’ αυτού οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, με την διαφορά ότι αυτό χαρακτηρίστηκε ως «μνημόνιο ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας» η οποία είχε απολεσθεί. Η δανειακή σύμβαση αυτή την φορά, υπεγράφη από πολιτικούς σε όρθια στάση γεμάτους υπερηφάνεια και όχι από γονατισμένα ανθρωπάκια όπως κατά το παρελθόν. Η εφαρμογή του μνημονίου θα γίνει «υποχρεωτικά» και όχι με χαρά όπως πριν τον ερχομό Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Κάμμενου.

Προσπάθεια σπίλωσης Νο3: Προστασία των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων. Καμία περικοπή σε μισθούς και κύριες συντάξεις. Εδώ η συγκυβέρνηση της ελπίδας και των πατριωτών, αξίζει βραβείο φαντασίας. Έστω και για λόγους οικονομίας χρόνου να δεχθούμε το αναληθές επιχείρημα ότι οι κύριες συντάξεις δεν υπέστησαν μειώσεις, οι περικοπές των επικουρικών είναι τέτοιες που οδηγούν τους συνταξιούχους στην ανέχεια. Στο ίδιο έργο θεατές και στους μισθούς. Δεν μειώθηκαν οι μισθοί, αντ΄ αυτού αυξήθηκαν οι εισφορές των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μειωθούν οι καθαρές αποδοχές. Ευφυές!

Προσπάθεια σπίλωσης Νο4: Δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ. Εν τέλη θα καταργηθεί με την υπογραφή του 3ου μνημονίου έως τα τελη του 2019 σταδιακά ξεκινώντας από το Μάρτιο του 2016.

Προσπάθεια σπίλωσης Νο5: Τερματισμός στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αντ’ αυτού η ίδρυση του νέου υπερταμείου που προβλέπει το «αναγκαστικά» ψηφισθέν 3ο μνημόνιο, ξεπουλάει ότι υπάρχει στον χάρτη. Η ΔΕΗ του συντρόφου Φωτόπουλου και ο ΑΔΜΗΕ είναι μόνο η αρχή.

Προσπάθεια σπίλωσης Νο6: Οι αγρότες που στα τρακτέρ τους ανέβαινε ο πρωθυπουργός δεν θα πληγούν άλλο. Παράλληλα θα τους επιστραφούν οι διευκολύνσεις του παρελθόντος. Αντ’ αυτού πολλαπλασιάστηκαν οι φόροι πετρελαίου και προκαταβολής φόρου.

Προσπάθεια σπίλωσης Νο7: Θα καταργηθεί το 5εύρω στα νοσοκομεία. Αντ’ αυτού μέσω ειδικής παραγράφου στο 3ο μνημόνιο προβλέπεται είτε η επιστροφή του είτε η εφαρμογή ισοδύναμου μέτρου.

Προσπάθεια σπίλωσης Ν08: Επετεύχθη μείωση χρέους. Το Eurosummit από την άλλη επισημαίνει ξεκάθαρα στο 3ο «αναγκαστικό και με πόνο υπογεγραμμένο μνημόνιο», ότι κούρεμα χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 εύρω, στη πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την πάταξη της διαφθοράς, στην άρση πλειστηριασμών, στην επ’ ουδενί αύξηση του ΦΠΑ, την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, στη μη εφαρμογή των Capital Controls, στην μείωση σε μεγάλο βαθμό των τροπολογιών που κατατίθενται στην βουλή, στην μείωση των κρατικοδίαιτων μετακλητών υπαλλήλων κ.α. Δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Ρεκόρ!

Συνολικά παρέθεσα δεκαεπτά προγραμματικές δεσμεύσεις που απλά δεν τηρήθηκαν από μία κυβέρνηση. Μία αριστερή κυβέρνηση θα έλεγα εγώ, προσπαθώντας με μισαλλοδοξία να συνεχίσω να σπιλώνω τους έντιμους πολιτικούς μου αντιπάλους.

Μεταξύ μας, δεν δίνω ούτε 0,5% πιθανότητα να μην είχε καταρρεύσει αντίστοιχη κυβέρνηση της «ανάλγητης» δεξιάς που μας έμαθε το μηντιακό κατεστημένο να αποκαλούμε.

Δεν διαθέτω στοιχεία και ούτε υπαινίσσομαι ότι υπάρχει κλέφτης στην σημερινή κυβέρνηση. Αυτό θα το διερευνήσουν άλλοι και όχι εγώ. Υπάρχει όμως ξεκάθαρα ψεύτης. Και συνεχίζει να χαίρετε για 3ο χρόνο μαζί με την παρέα του. Το ψέμα έχει χρώμα τελικά;

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

πηγή: www.eleftherostypos.gr

 

1 Σχόλια

  • Για πες μας ρε Κωστακη,ποσα ενσημα εχεις κολλήσει;;;

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο