Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση της Δωρικής Αδελφότητας με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ

Στις 18 Οκτωβρίου, εκ μέρους του ΔΣ της Δωρικής Αδελφότητας, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπαλατσούρας και ο αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Δρίτσας συναντήθηκαν με τον κ. Στέλιο Κοροβέση, Πρόεδρο της εταιρείας ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ. Η Εταιρεία ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με Υπουργό τον κ. Χρήστο Σπίρτζη και έχει υπό την ευθύνη της τα πάγια που αφορούν τη συλλογή, μεταφορά και πώληση ακατέργαστου ύδατος στην ΕΥΔΑΠ, συνεπώς διαχειρίζεται και τα πάγια πέριξ της λίμνης του Μόρνου.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εκπρόσωποι της ΔΑ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τα προβλήματα της Δωρίδας που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κατασκευής της λίμνης του Μόρνου.
Ειδικότερα συζητήθηκαν:
• η ανάγκη αποκατάστασης του τοπίου πέριξ της λίμνης του Μόρνου (εγκαταλειμμένα εργοτάξια), η δενδροφύτευση και η δημιουργία σημείων παρατήρησης της λίμνης και των πτηνών
• η υποστήριξη της δημιουργίας και λειτουργίας σημείου (περιπτέρου) ενημέρωσης στο φράγμα σχετικά με την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της λίμνης (ενημέρωση σχολείων και λοιπών επισκεπτών) τουλάχιστον επί τριήμερο (Παρασκευή – Κυριακή)
• η υποστήριξη του αιτήματος προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για σύνδεση του δικτύου υδροδότησης με τα χωριά Καρούτες και Κόκκινο
• η υποστήριξη του αιτήματος της ΔΑ προς την Πολιτεία για άδεια κολύμβησης ετησίως στη λίμνη του Μόρνου στο πλαίσιο αγώνων τριάθλου που θα καταστήσουν την περιοχή ευρύτερα γνωστή και ενδιαφέροντα τουριστικό προορισμό
• η οικονομική / τεχνική υποστήριξη της περιοχής για την κατασκευή αποβάθρας/προβλήτας για ομάδες κωπηλασίας (υπενθυμίζεται ότι μετά την τροποποίηση της ΚΥΑ Α5 το 2014, επιτρέπονται αγώνες χωρίς μηχανοκίνητα μέσα)
• η υποστήριξη του διαχρονικού αιτήματος κατασκευής γέφυρας στο σημείο της παλαιάς γέφυρας «Στενού» με κατασκευή εύλογου κόστους υπό τα σύγχρονα δεδομένα, ξεκινώντας από την ολοκλήρωση της μελέτης. Πρόκειται για πράξη υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας που θα αποκαταστήσει την επικοινωνία μεταξύ των χωριών της περιοχής -ειδικά των ορεινότερων-, θα αναχαιτίσει την ερήμωσή τους και παράλληλα θα αναβαθμίσει την επισκεψιμότητα και την τουριστική προβολή της περιοχής.
• η προτεραιότητα στη στελέχωση υπηρεσιών της Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ από άτομα με καταγωγή τη Δωρίδα

Ο κος Στέλιος Κοροβέσης, άκουσε τα θέματα που τέθηκαν με ιδιαίτερη κατανόηση και ευαισθησία διότι κάποια από αυτά τα είχε αντιμετωπίσει με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου επί 12 χρόνια, δήμου που ως γνωστόν συνορεύει με τη λίμνη του Μαραθώνα.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε νέα αυτοψία στην περιοχή.
Επίσης μας επέδωσε το διαβιβαστικό με το οποίο είχε ήδη προωθήσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προς επεξεργασία τα εύλογα αιτήματα και το υπόμνημα της Δωρικής Αδελφότητας που είχαν έγκαιρα αποσταλεί στον Πρόεδρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο