Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δύο υποψήφιοι του Επιμελητηρίου Φωκίδας, στοχεύοντας στις όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές με επαγγελματίες για την εβδομάδα που έρχεται, η οποία θα είναι και η τελευταία έως τις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου.

Στην παράταξη του Βασίλη Αυγερινού φουλάρουν τις μηχανές της εξόρμησης, μοιράζοντας το φυλλάδιο του προγράμματος, και ερχόμενοι σε σειρά επαφών με ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου. Θεωρούν πως ενώ πλέον όλο γνωρίζουν για τις εκλογές, θα πρέπει έως την τελευταία στιγμή να παραμείνουν «ζεστοί», ώστε να ενεργοποιηθούν την ημέρα της κάλπης όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αυτό άλλωστε, πιστεύουν, θα δώσει και μεγαλύτερη δύναμη στην επόμενη διοίκηση που θα εκλεγεί.

Στο ίδιο κλίμα και το περιβάλλον του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, το οποίο αξιολογεί το κλίμα προς το συνδυασμό ως ιδιαίτερα θετικό. Και εδώ το βάρος ρίχνεται στις επαφές οι οποίες εντείνονται μέρα με την μέρα, και στην επικοινωνία του προγράμματος που έχει συνταχθεί. Αυτό θα επιτευχθεί είτε μέσω της «πόρτα με πόρτα» εξόρμησης, είτε και μέσω του διαδικτύου στο οποίο επίσης γίνεται αρκετή δουλειά. Βασικό μοτό του συνδυασμού παραμένει, από την πρώτη στιγμή, το ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται να φέρουν άλλο αέρα στα Επιμελητηριακά δρώμενα, θεωρώντας πως αυτό μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στο φορέα.

Στα αξιοσημείωτα των τελευταίων ημερών τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, όταν και κλήθηκε από τη νυν διοίκηση ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αλεξανδρόπουλος. Αφορμή μία αναφορά στο προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Αλεξανδρόπουλου η οποία θεωρήθηκε πως είναι προσβλητική για τους ανθρώπους που έχουν έως σήμερα στα χέρια τους τα ηνία του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ζητήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Γαζή να δώσει εξηγήσεις αλλά και να ανασκευάσει δημοσίως τε λεγόμενά του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο λόγος είναι πιθανό να περνούσε και στη δικαιοσύνη, με την κατάθεση μήνυσης.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του θέματος στην Εν Δελφοίς αυτής της Παρασκευής.