Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δύο μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας

Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ, ξεκινούν στη Φωκίδα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργα που αποκαθιστούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών και αλλάζουν ριζικά την εικόνα των συγκεκριμένων δρόμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Η πρώτη, μεγάλη, παρέμβαση με προϋπολογισμό 1.100.000 αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό του κόμβου της Γλυφάδας και τα έργα σύνδεσης της Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου με τον οικισμό της Γλυφάδα που δίνουν τέλος στις δυσκολίες της κυκλοφορίας στην περιοχή και λύνουν ένα βασικό πρόβλημα για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτικές, τεχνικές και χωματουργικές εργασίες, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων, έργα πρασίνου, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και άνοιγμα τάφρων.

Η δεύτερη σημαντική παρέμβαση αφορά στα έργα για τον εκσυγχρονισμό τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου στην περιοχή του Γαλαξειδίου που έχουν σκοπό την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Στα συγκεκριμένα τμήματα οι παρεμβάσεις θεωρούνται επιβεβλημένες για την αντιμετώπιση των ρηγματώσεων και της φθοράς που έχει υποστεί το οδόστρωμα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 720.000ευρώ και εκτός από την αποκατάσταση, περιλαμβάνει και εργασίες εκσυγχρονισμού του δρόμου με ασφαλτόστρωση, σήμανση, έργα πρασίνου και τοποθέτηση σήμανσης.

«Κλείνουμε τις πληγές των δρόμων και της καθημερινότητάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα συγκεκριμένα έργα μετά την υπογραφή των συμβάσεων τους.

«Κινούμαστε σε δύο ταχύτητες για τους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας. Στην πρώτη ταχύτητα κλείνουμε πληγές τους παρελθόντος και στην δεύτερη αλλάζουμε ριζικά τις συνθήκες κυκλοφορίας. Στα τέλη του 2017 πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε ένα μεγάλο υποδειγματικό οδικό δίκτυο για τη χώρα και όμοιο με τους δρόμους της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος και είμαστε κοντά. Οι παρεμβάσεις σε κάθε τμήμα, σε κάθε κομμάτι του δικτύου είναι θεμέλιο αλλαγής της καθημερινότητας όλων μας» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αποτελεί τροχοπέδη για την γρήγορη εκτέλεση σημαντικών έργων σε κάθε περιφέρεια και δήμο της Ελλάδας.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο