Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Κάτω τα χέρια από την απεργία

Η χτεσινή αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στο μοναδικό όπλο που έχουμε οι εργαζόμενοι για να επιβάλουμε το δίκιο μας, ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, δεν ξεπλένεται από το γεγονός ότι πρόσκαιρα το πήραν πίσω. Η πρόθεσή τους να τελειώνουν όσο το δυνατόν συντομότερα με τα εργατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση είναι δεδομένη. Το έχουν κάνει ξεκάθαρο εδώ και καιρό με τα αντεργατικά μέτρα που παίρνουν. Αυτή τους η κίνηση πρέπει να απαντηθεί άμεσα, μαχητικά και δυναμικά από το σύνολο των εργαζομένων.

Μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες δεκαετιών, ήρθε να ξηλωθεί με μια τροπολογία που η κυβέρνηση έφερε σε άσχετο νόμο (!), προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να γίνει αντιληπτό. Αργά το βράδυ την πήραν πίσω, για να την “σουλουπώσουν”. Αυτός ο νόμος όμως δεν καλλωπίζεται. Όσα “ναι μεν αλλά” και να βάλουν, η ουσία είναι ότι επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, εκεί που ο εργαζόμενος μπορεί ελεύθερα να συναποφασίζει για την πάλη του ενάντια στα αντεργατικά τους μέτρα. Να βάλουν εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία. Να μην το επιτρέψουμε!
Έχει φτάσει σε τέτοια σημεία η πολιτική αλητεία αυτής της κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν διστάζει να βάλει χέρι σε μια κατάκτηση που κερδήθηκε με το αίμα εργατών.

Να δοθεί μαζική απάντηση, το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που θυσιάστηκαν, είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30πμ. στη πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ
Άμφισσα, 5/12/2017
Το ΔΣ

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο