Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Στο δημοτικό συμβούλιο η Συμφωνία Πρεσπών με συνηγορία και Θεόκτιστου

Κατόπιν αιτήματος δημοτών εισάγεται στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής το θέμα της ονοματοδοσίας στη Βόρεια Μακεδονία και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την εισαγωγή του θέματος είχε προαναγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Δρακάκης σε προγενέστερη συνεδρίασης ζητώντας ψήφισμα καταδίκης της συμφωνίας ως θέμα προ ημερησίας διάταξης, κάτι που τότε δεν είχε γίνει αποδεκτό από το σώμα.

Την εισαγωγή του θέματος μεταξύ αρκετών άλλων υπογράφουν ο Χρ. Γιαννικούλης, ο Πρ. Δεσποτίδης, ο Σ. Σωτηρόπουλος, ο Σ. Θερμογιάννης, ο Δ. Παπανικολάου, ο Ν. Τσελές, ο Ν. Αβραμίκος, ο Ν. Ασημακόπουλος, ο Ν. Γουργουρής, η Μ. Τασιού, ο Η. Ζητώγιαννος, ο Δ. Ιντέρνος, ο Χρ. Κουτσομπόλης και ο Γ. Δρακάκης. Στο εισηγητικό κείμενο οι υπογράφοντες ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί επί της συμφωνίας χαρακτηρίζοντας το Δήμο Δελφών ως ουραγό επί των εξελίξεων.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε κατ ουσίαν προεκλογική περίοδο η συζήτηση του θέματος παρουσιάζει πολλαπλό ιδεολογικοπολιτικό ενδιαφέρον για πολλούς κι ευνόητους λόγους.

Στο ζήτημα παρενέβη με ανακοίνωσή του πριν από λίγο και ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος κρίνοντας τη συμμετοχή όλων ως απαραίτητη στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή.

Η ανακοίνωση του κ.κ. Θεόκτιστου έχει ως εξής

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο