Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Το 1ο Βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας σε μαθητή του Ενιαίου Λυκείου Ιτέας!

‘’Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας προωθούν και επιβραβεύουν
τη νεανική επιχειρηματικότητα’’

ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!…

Μία μοναδική εκδήλωση με έντονο νεανικό παλμό πραγματοποιήθηκε στη Λαμία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 το απόγευμα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην εκδήλωση απονομής Βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας & με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία τον 6o Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιχειρηματικότητα & την καινοτομία.

Στον φετινό Μαθητικό Διαγωνισμό κατατέθηκαν 31 επιχειρηματικά σχέδια, μαθητών Λυκείων και της Γ’ τάξης Γυμνασίων, από όλη τη Στερεά.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους, για μία ακόμα φορά, στην προσπάθεια διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση και η πρότασή τους αυτή αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.

Επίσημος προσκεκλημένος & κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης απονομής, ήταν ο διεθνούς κύρους brand strategist Peter Economides, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόσκληση των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας να παραστεί στη Λαμία και να μιλήσει στα νέα παιδιά.

‘’Εμένα με ενδιαφέρει ο καθένας να ανακαλύψει το πάθος του και να τον βοηθήσουμε να το ακολουθήσει. Πώς σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα από δω και πέρα. Πρέπει να εμπνεύσουμε και σε αυτό προσπαθώ να επικεντρωθώ. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας & είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα Επιμελητήρια στηρίζουν το νεανικό επιχειρείν μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις’’, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με την αμεσότητα & την απλότητα που τον διακατέχει.

Οι οικοδεσπότες Πρόεδροι των πέντε (5) Επιμελητηρίων της Στερεάς, τόνισαν, μεταξύ άλλων, στους χαιρετισμούς τους:

‘’Τα Επιμελητήρια πέρα από το θεσμικό μας ρόλο ως φορείς συμβουλευτικής και οικονομικής δραστηριοποίησης, έχουμε καθήκον να ενθαρρύνουμε μια πραγματική αλλαγή νοοτροπίας υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και η αλλαγή αυτή ξεκινά με τις προσπάθειες προώθησης του επιχειρηματικού πνεύματος από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εμείς σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία κινηθήκαμε, αυτό οραματιστήκαμε και αυτές τις σκέψεις είχαμε όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια δημιουργίας και εδραίωσης του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας. Εμείς πιστεύουμε πως η εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα αποτελεί μοχλό της μελλοντικής ανάπτυξης και θα μας βοηθήσει να εμπνεύσουμε τους επιχειρηματίες του αύριο. Στο μέτρο που μας αναλογεί θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε παρόν στηρίζοντας τις προσπάθειες των νέων, θα επιμένουμε στην ανάδειξη της αριστείας & θα εξακολουθούμε να την επιβραβεύουμε.’’

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές βραβείων στους διακριθέντες μαθητές οι οποίοι για ακόμη μία φορά εντυπωσίασαν με τις ιδέες τους και οι οικοδεσπότες Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς, αλλά και οι συνεργαζόμενοι φορείς, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στη Φωκίδα καθώς το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στο μαθητή του Ενιαίου Λυκείου Ιτέας, Λίκε Ντεσιλεντ, για το Μαθητικό-Επιχειρηματικό Σχέδιο: «ΑμυΓδαλ», που αφορούσε την δημιουργία οικογενειακής επιχείρησης για την καλλιέργεια, επεξεργασία, αποθήκευση, συσκευασία και προώθηση παραγώγων του αμυγδάλου όπως: έλαιο αμυγδάλου, γάλα αμυγδάλου, αλεύρι αμυγδάλου και ενεργειακές μπάρες αμυγδάλου.

Το 7ο Βραβείο απονεμήθηκε στο μαθητή του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, Φέλλο Ηλία, για το Μαθητικό-Επιχειρηματικό Σχέδιο: «ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΑΣ», που αφορούσε την δημιουργία επιχείρησης με δραστηριοποίηση στον καταδυτικό τουρισμό και την κατάλληλη διαμόρφωση του βυθού, σε ένα θαλάσσιο ιστορικό – εκπαιδευτικό πάρκο, με κεντρικό θεματικό άξονα τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Διάκριση, επίσης, έλαβαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ερατεινής με Λυκειακές Τάξεις, Πασσάκου Ευσταθία, Λέτσος Κωνσταντίνος και Λέτσου Ελένη, για το Μαθητικό-Επιχειρηματικό Σχέδιο: «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟΥ», που αφορούσε την διαδικασία για την παραγωγή και προώθηση αφεψήματος από φύλλα Ελιάς.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι οι νέοι μας κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ότι πρέπει τέτοιου είδους δράσεις να υποστηρίζονται μέσα από συνεργασίες φορέων.

Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίοι, ανεξάρτητα, αν βραβεύτηκαν ή όχι, μας επιφύλαξαν την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε, γιατί, παρά το βαρύ σχολικό προσωπικό πρόγραμμα τους και τις ποικίλες εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους, βρήκαν την διάθεση και τον χρόνο να συγγράψουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, που στο σύνολο τους διακρίνονται για την τόλμη και την φαντασία τους καθώς και τον επιμελή σχεδιασμό τους.
Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να επιτύχουν στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Επιμελητήριο Φωκίδας

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο