Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στους 33 συμβασιούχους, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στη  Δασική  Υπηρεσία Άμφισσας καθώς και στους υπόλοιπους του Λιδορικίου και της Γραβιάς καθώς και στο σύνολο των 5066 σε όλη τη χώρα όπου η κυβέρνηση θα απολύσει με τη λήξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι 5.066 εργαζόμενοι προσελήφθησαν στην Πυροπροστασία Δασών το καλοκαίρι του 2018, μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, και επιφορτίστηκαν με το δύσκολο έργο του καθαρισμού των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, αντιπλημμυρικών έργων και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται σε επίπεδο πρόληψης για να επιβραδυνθεί η επέκταση των πυρκαγιών και να αποτραπεί μια νέα τραγωδία.

Η κυβέρνηση με αιτιολογίες όπως «οι δημοσιονομικοί περιορισμοί» δεν επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων και πολύ περισσότερο την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους αν και αναγνωρίζεται από τους αρμόδιους υπουργούς η τραγική υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών.

Η πυροπροστασία, η διάσωση και η ακεραιότητα του δασικού πλούτου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους κόστους – κέρδους. Η ζωή και το περιβάλλον δεν είναι πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η δασοπροστασία δεν μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και ανακυκλωμένους εργαζόμενους

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των συναδέλφων για

  1. Άμεσα την 12 μήνη ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μας, έτσι ώστε να καλυφθεί και η επόμενη αντιπυρική περίοδος, αφού οι συμβάσεις αρχίζουν να λήγουν από τις 15/11/2019.
  2. Εντός του χρόνου της ανανέωσης, τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, βοηθώντας έτσι σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς αυτόν της αντιπυρικής προστασίας των δασών.
  3. Κατάργηση από εδώ και μπρός, όλων των μορφών ελαστικής εργασίας στο δημόσιο, όπως και των περιορισμών του άρθρου 103 του Συντάγματος.
  4. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.
  5. Αξιοπρεπείς μισθούς. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ».

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο