Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπούγας: Δρομολογούνται ενισχύσεις σε υποσταθμούς ΔΕΔΔΗΕ

Ενημερωτικό δελτίο από τον Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Δ. Μπούγα

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4559/27.02.2020 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας ζήτησε να πληροφορηθεί ποια μέτρα σχεδιάζονται να ληφθούν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη αναβάθμιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν ελάχιστη διαθεσιμότητα ως προς την υποδοχή νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και, περαιτέρω, εάν σκοπεύει το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή νέων υποσταθμών μεσαίας – χαμηλής τάσεως στο εγκεκριμένο «Σχέδιο Ανάπτυξης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ για τα έτη 2019-2023». 

Με την από 23.03.2020 υπ’ αριθ. πρωτ. 23080/685 απάντησή του, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς κοινοποίησε στον Βουλευτή την υπ΄ αρ. πρωτ. 2497/12.03.2020 έγγραφη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, όπου αναφέρεται ότι στο ανωτέρω Σχέδιο Ανάπτυξης έχουν δρομολογηθεί ενισχύσεις σε υποσταθμούς για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των φορτίων, οι οποίες θα συμβάλουν και στην αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ. 

Περαιτέρω, τον ενημέρωσε ότι τα ζητήματα, που θέτει στην παρέμβασή του ο Βουλευτής, αποτελούν σημαντικό αντικείµενο μελέτης για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αντιλαµβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα υλοποίησης επενδύσεων στο ∆ίκτυο ∆ιανοµής. Ειδικότερα, προκειμένου να υλοποιηθούν επενδύσεις και να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, απαιτείται η προσέλκυση κεφαλαίων. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση για τη μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρίας σε ποσοστό 49%, µε ενισχυµένα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο