Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Κατάχρηση εξουσίας σε κοπέλες λόγω μέτρων κορονοϊού στην Ιτέα;

Το fokidanews έλαβε και δημοσιεύει, όπως έχει υποχρέωση, την παρακάτω διαμαρτυρία κατοίκου της Ιτέας. Η ταυτότητα και τα στοιχεία της διαμαρτυρόμενης κατοίκου είναι στη γνώση της ιστοσελίδας μας, αλλά για προφανείς λόγους δεν τα δημοσιοποιούμε.

Τα όσα θέτει στη γνώση των αναγνωστών μας η συμπολίτισσά μας έχουν ως εξής

Δευτέρα του Πάσχα, ώρα 18:20, στην Ιτέα. Δυο κορίτσια 21 ετων, αφού ειχαν στείλει τον προαπαιτούμενο αριθμό 6 στο 13033 κάνουν τη βόλτα τους ωστε να ξεχαστούν και να “αποδράσουν” έστω και λίγο από την σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε λόγω της υγειονομικής κρίσης .

Tις σταμάτησε λοιπόν η αστυνομία ζητώντας τους να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας. Έπειτα τις πλησίασε ο αστυνομικός, χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ,όπως γάντια και μάσκα. Στη συνέχεια έπιασε το κινητό της μιας κοπέλας έχοντας εκτεθειμένα τα χέρια του, σε απόσταση μικρότερης από μισό μέτρο.(Τα κοριτσια είχαν την ταυτοτητα σε φωτογραφία καθώς βγήκαν για τρέξιμο ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να την χάσουν).

Ο αστυνομικός τότε είπε πως η φωτογραφία, πίσω μπρος (της ταυτότητας) δεν αποτελεί ισχύον έγγραφο, για αυτό και έβγαλε το μπλοκάκι για να επιβάλλει το αντίστοιχο πρόστιμο. Η μια από τις κοπελες απάντησε πως από την στιγμή που η ίδια η αστυνομία δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα να έρχεται τόσο κοντά, ακόμα και ακουμπώντας προσωπικά αντικειμενα, γιατί είναι τόσο κακό που απλά είχαν την ταυτότητα σε φωτογραφία; Ο  αστυνομικός το πήρε αρκετά προσωπικά με αποτέλεσμα να τις βάλει στο περιπολικό και να τις παει στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί άρχισαν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας, φωνάζοντας πως για αυτή την συμπεριφορά θα μπορούσαν να τις περάσουν αυτόφωρο.Αξίζει να σημειωθεί πως οι κοπέλες δεν επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά προς τους αστυνομικούς. Από την άλλη πλευρά υπήρχαν τρεις αστυνομικοι που συνεχώς επιβαλλόνταν λέγοντας πως θα έπρεπε κανονικά να τους “κόψουν τα πολλά πολλά” εξ αρχής, κολλώντας τες στο αμάξι και γυρίζοντας τες για να τους φορέσουν χειροπέδες, παίρνοντας τες στη συνέχεια για αυτοφωρο.

Τα παραπάνω έχουν ηχογραφηθεί για την προσωπική ασφάλεια των κοριτσιών,καθώς αποτελούν και αποδεικτικό στοιχείο για το πώς διεξήχθησαν τα πραγματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως επίσης τους εγινε  σωματικός έλεγχος, μέσα από τα εσώρουχα, βγάζοντας ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους, σαν να είχαν διαπράξει κάποιο έγκλημα. Όλο αυτό επειδή κυκλοφορούσαν με φωτογραφίες της ταυτότητας τους.

Η μια από τις δύο κοπέλες ζήτησε την ταυτότητα του αστυνομικού για να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα, λόγω της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.Ο αστυνομικός αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα του και αντέδρασε λέγοντας:

 -Kαι ποια είσαι εσύ που θα  μας απειλήσεις για μηνυση; Συνέχισε λέγοντας εγώ αυτή την στιγμή άνετα μπορώ να σου λερώσω το ποινικό μητρώο σου  ώστε να μην έχεις ποτέ την δυνατότητα  μιας σωστής επαγγελματικής αποκαταστασης. Όπως θα παρατηρήσατε οι επιθέσεις και οι απειλές ήταν αρκετές με σκοπό να εκφοβίσουν τα κορίτσια .

Έπειτα τις κράτησαν στο τμήμα για δυόμιση ώρες μη έχοντας το δικαίωμα. Αυτό τους επισήμαναν και οι κοπέλες και ενώ ζήτησαν δικηγόρο εάν θα τους κρατούσαν παραπανω,οι αστυνομικοί τις αφησαν.

Σήμερα το πρωί ορισμένα άτομα που πήγαν και έκαναν ένσταση για τα πρόστιμα τους δέχτηκαν, αλλά στην κοπέλα, η οποία ζήτησε και σύσταση για τον αστυνομικό, της είπαν ότι η αίτηση για την ένσταση καθώς και η σύσταση γίνονται μόνο  ηλεκτρονικά, προφανώς να καθυστερήσουν την διαδικασία…

Γνωστοποιω τα γεγονότα αυτά με σκοπό να σας δείξω πως κάποια όργανα της τάξης αντί να προστατεύουν τους πολίτες αυτές τις δύσκολες ώρες, τους εκφοβίζουν και τους συμπεριφέρονται σαν κοινούς εγκληματίες ενώ το μόνο ” έγκλημα ” τους ήταν ότι είχαν φωτογραφία της ταυτότητας τους

 

57 Σχόλια

  • Γνωστος

    Δεν υπηρχε όνομα καθόλου για αυτό ρώτησα!!! Φίλε μου εσύ συγκράτησε 8 λέξεις και βγάλε συμπεράσματα για ένα κείμενο 800!!! Δεν είναι πρωτόγνωρο!!! Έτσι και αλλιώς το συμπέρασμα το είχες βγάλει πριν καν διαβάσεις το κείμενο!!! Καλό βραδυ

  • ;

  • Γνωστος

    Ποιος προτείνει να ζητήσω συγνώμη;

  • Φανατικός καπνιστής

    Η απογύμνωση προσώπου συνιστά προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που όταν γίνεται με σκοπό τον εξευτελισμό μπορεί να συνιστά αδίκημα υπαγόμενο στις διατάξεις περί βασανιστηρίων του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 137Α).

  • Κ.Γνωστε,συγκρατω από το σχόλιο σας τις εξής λέξεις: 1) Νόμιζα 2)Θεώρησα 3)Ανήθικο 4)Παράνομο 5) Καταγγελία 6) περιπολικό 7)Αστυνομικός 8) Δικαστήρια Μηδενικός αριθμός: Ως προς το κάπνισμα δεν γνωρίζω, γιατί είμαι φανατικός καπνιστής!!! Αποτέλεσμα:Σουζυ τρως!! Σουζυ τρως και ψευδεσαι!! Προτείνω: Ζητείστε μια συγνώμη να τελειώσει το θέμα. Υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά κάνουν την δουλειά τους σωστά και με σεβασμό στον πολίτη! Δεν φταίνε σε τίποτα να εκτίθενται για λάθη..... άλλων!! Φιλικά!!

  • Αρμαγεδδών!!

    Αστυνομικος Σταθμός Ιτέας ,καλεί Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων.Λαμβανει????

  • Γνωστος

    Κύριε επιχειρηματία είμαι γνωστος,όπως άνετα θα μπορούσα να είμαι επιχειρηματίας,άγνωστος,αντικειμενικός,1234,Μαρία κλπ!!!! Διάλογο εδώ μέσα έκανα με τον διαχειριστή γιατί νομιζα,λόγω ύφους καταγγελίας,ότι αυτός σχολίαζε και επιολεον,γιατί θεώρησα ανήθικο και παράνομο να δημοσιεύει μια καταγγελία χωρίς να ρωτήσει και την άλλη πλευρά!!!Φαντάζομαι ως επιχειρηματίας θα σας έχει τύχει και εσάς κάτι αντίστοιχο.Βεβαια μας διαβεβαίωσε ότι ούτε παράνομο είναι ούτε ανήθικο και το δέχτηκα. Ως προς την καταγγελία τώρα.Με το δικό μου iq θεωρώ ότι οι 2 ιστορίες απέχουν μεταξύ τους.Δεν μπορείς να δηλώνεις ότι ο αστυνομικός το πήρε προσωπικά και σε έβαλε στο περιπολικό και μετά από τρεις μέρες να δηλώνεις ότι εσυ ζήτησες να σε πάνε για εξακρίβωση!!!!!!!Και άλλα πολλά,αλλά εδώ φαντάζομαι δεν είμαστε δικαστήριο.ΣΩΣΤΑ;!!!!!! Ως προς το κάπνισμα δεν γνωρίζω ,γιατί είμαι φανατικός καπνιστής!!! Καλές δουλειές κ.επιχειρηματια

  • Επιχειρηματίας

    Κύριε γνωστέ εσείς που γνωρίζετε παραμυθια με δράκους μπορείτε να μας πείτε εάν αστυνομικός μπορεί να καπνίζει μέσα στο αστυνομικό τμήμα ,σε εσωτερικό χώρο του τμήματος και με κρατούμενους μέσα ?και τι επιβλέπει ο νόμος για αυτό ?

  • bill

    Tzouli Balan Κωστας Γαλαξίδι Σας ευχαριστώ πολύ και Χρόνια πολλά .Τα παραπάνω είναι απλά απαντήσεις στα ερωτήματα που μου τέθηκαν Οτι γράφει το παραπάνω άρθρο ισχύει .Νομίζετε θα πήγαινα εναντίον των κύριων της υπηρεσίας χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ??Ποιος θα με πίστευε άραγε ??Ο λόγος μου εναντίον των λόγων τους ?? Επεξεργασία ή διαγραφή Μου αρέσει! · Απάντηση · 13 ώρες Φαινεται σχεδον ξεκαθαρα οτι το κοριτσι εχει αποδειξεις για οτι μιλαει Αρα καλο θα ηταν οι αστυνομικοι να μην μπαινουν ανωνυμα γραφοντας εδω σχολια

  • Ελενη

    Απορώ αν αυτοί που σχολιάζουν, διαβάζουν τα άρθρα και εν συνεχεία τα σχολεία!!! ΑΝΤΙΚΙΜΕΝΙΚΕ αναγνώστη η ίδια η κοπέλα έχει δηλώσει πλέον ότι μόνη της ήθελε να πάει στο τμήμα και η σωματική έρευνα έγινε από γυναίκα αστυνομικό!!!!!

  • Αντικειμενικός αναγνώστης

    Και μόνο που έγινε σωματικός έλεγχος και δη μέσα από τα εσώρουχα σε νεαρές γυναίκες από άνδρες αστυνομικούς, ενώ δεν υπήρχαν ενδείξεις κάποιου αδικήματος πέρα του οτι δεν είχαν ταυτότητες είναι υπέρβαση καθήκοντος με μια τουλάχιστον απόχρωση σεξουαλικής παρενόχλησης. Το γεγονός πως τις μετέφεραν στο περιπολικό και τις κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα, δηλαδή σε κλειστό δημοσιο χώρο εν καιρώ πανδημίας, , ξανά χωρίς προφανή λόγο, μιας κι η πιστοποιηση στοιχείων θα μπορούσε να γίνει επιτόπου από το περιπολικό είναι σωματική έκθεση σε κίνδυνο. Να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν πι συγκεκριμένες στις επόμενες 21 μέρες απο κορονο-ιο, το οποίο μπορεί να συμβεί κι απο άλλη έκθεση βέβαια, γιατί τότε τα όργανα θα βρεθούν υπό τις επιπτώσεις των νομοθετικών ρυθμίσεων.

  • Ελενα

    Κωστας Γαλαξίδι Ποτέ δεν αρνήθηκα να δώσω τα στοιχεία μου απλά ζήτησα εξακρίβωση στοιχείων εφοσον ο αστυνομικός αρνιόταν να κοιτάξει την ταυτότητα μου που την είχα σε φωτογραφια(πίσω μπρος )στο κινητό μου.Ο αστυνομικός αποκρίθηκε ότι η εξακρίβωση γίνεται μόνο στο αστυνομικό τμήμα και ετσι δεν είχα κάποιο πρόβλημα να οδηγηθω στο Α.Τ.Δέχτηκα όμως να μπω μέσα στο περιπολικό μόνο με την προϋπόθεση να φορέσουν οι ίδιοι γάντια και μάσκα και φυσικά με την προϋπόθεση να έχουν την δυνατότητα να μας τα παρέχουν . Δεχτηκαν, αλλά φόρεσαν μόνο γάντια .Ναι ο σωματικός έλεγχος έγινε από γυναίκα όμως με την πόρτα του δωματίου ανοιχτή .Την ώρα που έβγαζα την μπλούζα μου πήγε να εισέλθει αστυνομικός άνδρας.Ο τρόμος και η ντροπή καθώς έγιναν εμφανής στο πρόσωπο μου, διοτι άρχισα να τρέμω, ανάγκασε την γυναίκα αστυνομικό να προβεί στο κλείσιμο της πόρτας.Πρεπει να σημειώσουμε εδώ ότι ότι κανείς ποτέ δεν με ενημέρωσε για ποιο πράγμα έγινε ο έλεγχος.Οταν πήγα μετά από αυτή την κίνηση ,να ρωτήσω τον αξιωματικό υπηρεσίας για ποιο λόγο έγινε αυτή η ενέργεια ,μου αποκρίθηκε ότι έτσι προέβλεπε ο νόμος . Όσον αφορά την ώρα ,όλη η διαδικασία ήταν πάνω από δύο ώρες .Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδειχθεί και από την βιντεοσκόπηση που θα πρέπει να έχει το Α.Τ Ιτέας και να δείχνει την ώρα που εισήλθα στο τμήμα καθώς και την ώρα αποχώρησης μου. Αρνηθηκα να υπογράψω την κλήση αλλά όχι να την παραλαβω .Οι ιδιοι μου ανακοίνωσαν ότι από την στιγμή που δεν υπογράφω δεν μπορώ να την παραλάβω . Την επόμενη μέρα,πηγαίνοντας 3 φορές στο αστυνομικό τμήμα ,κατάφερα τελικά να επικοινωνήσω με τον διοικητή περίπου 8 το βράδυ. Του περιεγραψα το γεγονός ,και έπειτα ζήτησα να κάνω ενσταση και να αναφέρω γραπτώς όλο το περιστατικό .Η συμπεριφορά του κ. Διοικητή με εξέπληξε για το γεγονός ότι υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του και δεν δέχτηκε την ένσταση.Με την δικαιολογία ότι εφόσον κινούμαι σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να την κάνω ηλεκτρονικά . Για τα όσα αναφέρω υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ,τα οποία θα παρουσιαστούν νομικά στην ώρα τους . Αυτες είναι οι εξηγήσεις του θύματος σε σχόλια που έχει κάνει στο fb.Ως άνθρωπος θλιβομαι

  • Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

    Ακουσα με προσοχη τις εξηγησεις που εδωσε καποιος συναδελφος των αστυνομκων και δεν πειστηκα. Δεν εχουμε επισημη καταγγελια, ειπε... Δεν κρινω τους συναδέλφους ειπε... Δεν εψαξε άνδρας αστυνομικός τις κοπέλες είπε αλλα γυναίκα ειπε... Αρνηθηκαν να δηλωσουν την ταυτότητα τους, ειπε... Στο πεδιον του Άρεως στην Αθήνα ειχαμε παρομοια συμβαντα, λεω εγώ. Οπως και σε βαρος δυο 12χρονων πριν λιγο καιρο, απο αστυνομικους της ομαδας ΔΙΑΣ με επικεφαλης εναν νταη που το ειχε ξανακανει. Καποιοι εχουν ζηλεψει τη δοξα του δικαστη Ντρεντ μου φαινεται...

  • Γνωστος

    Τι έχουμε καινούρια καταγγελία;!!!! Καινούρια δεδομένα;!!! Ελπιζω όταν τελειώσει δικαστικά η υποθεση,ο δράκος να έχει μόνο ένα κεφάλι!!!!

  • 007

    Παρακολουθώντας τα σχόλια που έχουν γίνει στο φεισμπουκ,παρατήρησα ότι αναφέρεται οτι ο αστυνόμος κάπνιζε στον εσωτερικό χώρο του αστυνομικού τμήματος.Εαν είναι δυνατόν ;;;;;;;;;;;Στα μαγαζιά βάζουν πρόστιμα 10000 ευρώ για αυτό τον λόγο ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ενώ ταυτόχρονα κοιτάξτε τι κανουνε !!!!!!!!!!!!!Τι ορίζει ο νόμος σε αυτήν την περίπτωση ???Ας παρουνε επιτέλους οι ανώτεροι τα κατάλληλα μέτρα που ορίζει ο νόμος σε αυτήν την περίπτωση

  • Μαρία

    Καλημέρα και χρόνια σας πολλά,κύριες και συμπολίτες μας σύμφωνα με τα παραπάνω θα πρέπει ,εκτός των άλλων ,καθε φορα που βγαινουμε εξω απο το σπιτι μας ,στέλνοντας μονο ενα SMS θα πρεπει να φροντίζουμε τα εσώρουχα μας να είναι μοδατα και σέξι, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πλέον ποιος θα στα ελέγξει. Κοιτάξτε εδώ που φτάσαμε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020

  • Annie

    Ντροπή εν ετει 2020 η κοινωνία μας να μαστιζεται από εκφοβιστικες μορφές εξουσίας που αν μη τι άλλο έχουν καθήκον να μας προστατεύουν!!

  • 1992

    Τραγικό και εξωφρενικό να φερονται ετσι σε δύο κοπέλες!!

  • Αρετή

    Γνωστη η περιοχή για τη δράση των "αστυνομικών",της κατάχρησης εξουσίας.!!!Λυπάμαι!!!!η βλακεία,η αμορφωσιά και η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!

  • Θβ

    Τζάμπα μάγκας ο μπάτσος....ρε δε ντρεπόμαστε λιγάκι;αν ηταν παππούς η γιαγιά το ίδιο θα συμπεριφερόταν;

  • Δύσκολοι καιροί

    Μονόπλευρη δημοσιογραφια, μεροληπτει σε βάρος των αστυνομικων οργάνων για να κανει αίσθηση και να ασχολούμαστε σημερα με το σαιτ αυτο. ΟΚ πέτυχε. Τώρα στο δια ταύτα, αν θες η είδηση να μη γυρίσει μπομερανγκ, εκθέτεις και τις δυο απόψεις ως γεγονότα και έτσι έχουμε την αρτιότητα της ειδησης. Α και επειδή ζουμε ολοι σε μικρες τοπικές κοινωνίες και όλοι μεταξυ μας γνωριζόμαστε ας μην εκθέτουμε ετσι ευκολα ιδιότητες και πρόσωπα. Γιατι κύριε δημοσιογραφε, κυρίες καταγγελουσες και κύριοι αστυνομικοι, υπάρχει και η ελληνική δικαιοσύνη για να επιλυονται οι διάφορες, ειτε αυτο λέγεται καταχρηση εξουσίας, ειτε συκοφαντικη δυσφήμιση μεσω του τυπου κ. λ. π και ο νοών νοειτω. Συνεπως ολοι εχουμε δικαιωμα στη νομιμότητα κ. Δημοσιογραφε, ακομα και οι "κακοι" αστυνομικοί!

  • Σαφουαν Ανανι

    Αν ήταν αγόρια δεν θα συνέβη τίποτα Θα έπρεπε ο αστρονόμος να κάνει μια σύσταση και μόνο ΕΦ όσον δεν θεώρησε την φωτογραφία της ταυτότητας ( μη νόμιμη ) και είναι λάθος που της πήρε το τηλεφονο , η νέα Γενιά ξέρουν καλά τα δικαιώματα τους

  • Πετρος

    Διαβαζω σχολια πολιτων....και εχω να πω ενα....μνημονια μεχρι να παγωσει η κολαση! Ειναι γνωστες οι μεθοδοι της αστυνομιας εν γενει...να επιβληθουν εστω και αγραμματοι και ανιδεοι για το αν οντως εφαρμοζουν το νομο...ειναι αυτοι που συνηθως στο σχολιο ετρωγαν καζουρα με το κανταρι και τωρα τους δωθηκε η ευκαιρια να φορεσουν στολη και να βγαλουν τα αποθημενα τους....εχω δυστυχως συγγενη μπατσακο και εμαθα τη πλυση εγκεφαλου τους κανουν στη σχολη....ας μαθους τα μπατσακια πλεον πως πληρωνονται για να μας προστατευουν και να μας ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ οχι να σπερνουν τρομο ειρωνια κ.α. και φυσικα ειναι υποχρεομενος ο καθε αστυνομος να δειχνει την ταυτοτητα του.... αλλιως καθε ανωμαλαρα θα εβγαζε μια στολη και θα εκανε τα δικα του!

  • 1969

    Καλησπερα και Χρονια Πολλα. Βλεπω οτι οι περισσότεροι στα σχολια σας παιρνετε το μερος των κοριτσιων χωρις να γνωριζετε τι εχει συμβει ακριβως, απογευγοντας να μαθετε τι λεει και η αλλη πλευρα. Η ημημαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Βεβαια το σφαλμα δεν ειναι δικο σας αλλα αυτου που εκανε την αναρτηση χωρις να κανει ρεπορταζ ως οφειλε συμφωνα με τον κωδικα δεοντολογιας της δημοσιογραφιας. "Μηδενι δικην δικασης πριν αμφοιν μυθον ακουσης" ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι. Αυτο μαλλον δεν ισχυει εδω. Μονο μονοπλευρα. Δεχομαστε μονο την αποψη της μιας πλευρας για να καταδικασουμε μια ομαδα εργαζομενων η οποια εχει καταντησει δακτυλοδεικτουμενη απ ολους τους κατ ευφημισμον "δημοκρατες".

  • Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ...ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

  • K

    Τραβάτε ρε ψευτομαγκες να μαζέψετε κάνα γύφτο που τα έχουν ρημάξει όλα...μέχρι εκεί φτάνει η μαγκιά σας

  • Ελευθερία

    Προφανώς οι "κύριοι" "Γνωστος" κι "Ανώνυμος" είναι είτε οι ίδιοι μπάτσοι είτε οι φίλοι και γνωστοί τους και θεωρούν ότι οφείλουν να υπερασπιστούν την "τιμή" αυτών των οργάνων...Το αν το κείμενο συντάχθηκε από τα ίδια τα θύματα κατάχρησης εξουσίας που προφανώς διέπραξαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, ή αν το έφτιαξαν άλλοι γι'αυτά γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα γεγονότα (δηλαδή τα ίδια τα κορίτσια) δεν έχει καμία σημασία και το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε γράφοντας αυτές τις, με συγχωρείτε, μπούρδες, είναι να δυσχεραίνετε ακόμη περισσότερο τη θέση τόσο τη δική σας όσο και αυτών που με πάθος υπερασπίζεστε. Όσοι διαβάζουν αυτά τα σχόλια και τη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι ηλίθιοι και μπορούν να καταλάβουν τί θέλει να πει το συγκεκριμένο κείμενο και τί αυτό καταγγέλει. Όσο και να προσπαθείτε να φιμώνετε τον κόσμο που καταγγέλει πάσης φύσεως αδικίες, πόσο μάλλον όταν αυτές προέρχονται από τα αρμόδια όργανα που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν (και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα μόνο ακόμη παράδειγμα που δείχνει περίτρανα τί πάει να πει ελληνική αστυνομία και ποιος είναι ο ρόλος της) εμείς θα συνεχίζουμε να καταδεικνύουμε την αλήθεια και να μην ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντι στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας. Επιπλέον, σε αντίθεση με όσους κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και είναι ανάξιοι να ζουν σε μια υγιή και αξιοπρεπή Κοινωνία, εμείς θα εκφράζουμε πάντα την αλληλεγγύη μας σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την απελευθέρωση της κοινωνίας και όχι την καταπίεσή της.

  • Άγνωστο

    Αν είναι τόσο μάγκα αυτός ο αστυνόμος, και τα έχει τόσο μεγάλα...... Να βγει και να ζήτησει δημόσια Συγγνώμη.... Τότε θα είναι κύριος.....Γιατί η μαγκιά είναι να ξέρεις να ζήτησεις και Συγγνώμη

  • 1234

    Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί τωρα?? Επικυνδινα δυο κορίτσια είκοσι χρόνων?Τι να πούμε τώρα για τους κλέφτες που μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας.Όταν με είχαν κλέψει, η αστυνομία δεν ήθελε καν να πάρει την αίτηση ,με την δικαιολογία ότι έτσι και αλλιώς δεν θα τους βρούμε, τσάμπα κόπος.Και τώρα τι?? Τους πείραξε το γεγονός ότι βγήκαν να αθληθουν?ευθύνη για την ασφάλεια τους ?το περιστατικό αναφέρει ότι ο αστυνομικός δεν είχε ούτε μάσκα ούτε γάντια και ακούμπησε και το κινητό της κοπελας...τις έβαλαν σε περιπολικό που υποτίθεται πρεπει να βρίσκονται μόνο δυο ατομα λόγω υγιεινής και επιπλέον τις έλεγξαν σωματικα και μεσα απο τα εσωρουχα ....ενω υπαρχουν τοσα μικροβια αυτη την στιγμη.

  • Εάν είναι αληθινό το περιστατικό συμπεραίνουμε πως : Εαν είσαι 21 χρόνων κορίτσι και βγείς με τη φίλη σου στην Ιτέα εν μέσω κορωνοϊού για βόλτα , έχοντας στείλει το sms, αλλά μη έχοντας μαζί σου την ταυτότητα αλλά αντίγραφό της τότε... Ο επιφορτιμένος αστυνόμικός με την ευθύνη της ασφάλειά σου και των συμπολιτών σου , έχει δικάιωμα απο τον νόμο να σου φορέσει χειροπέδες και να σε πάει στο τμήμα για τα περαιτέρω. Ετσι λέει ο νόμος . Φυσικά , ο αστυνομικός στην Ιτέα και εν μέσω κορονοϊού, για ένα κορίτσι 21 χρόνων και ενώ όντως συντρέχουν τα παραπάνω , θα μπορούσε κάνοντας ορθή χρήση του "πνεύματος του νόμου" και όχι του γράμματος , να μην ασχοληθεί άλλο με το θέμα. Ο συγκεκριμένος επέλεξε να το φτάσει στα άκρα , μιας και προφανώς θεώρησε τις ενέργειες των κοριτσιών εξαιρετικά επικίνδυνες . Μπράβο του! Μπράβο του;

  • Άντονι

    Αν όντως έτσι έγινε, τότε πολύ καλά έκαναν τα κορίτσια. Η κατάχρηση εξουσίας πρέπει να τιμωρηθεί, δεν μπορεί ο καθένας να εκμεταλλευτεί την θέση του για να δείξει στους άλλους ότι μπορώ να σε κάνω ότι θέλω. Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις.

  • ,!

  • 1234

    Ένα μπράβο στα κορίτσια που δεν το άφησαν ετσι.Μην σταματήσετε όμως εδώ να το τραβήξετε μέχρι τέλους, γιατί στην σήμερον ημέρα η αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να καταχραζεται το αξίωμα που της έχει δωθει,λέγοντας ότι δουλεύουν ενώ πίνουνε το καφεδάκι τους στην παραλία δήθεν εν ωρα εργασιας. Όταν μας κατακλεβουν εδώ στην αμφισσα και στην ιτεα και φοβόμαστε για τα παιδιά μας καθώς δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι ,από τους κλέφτες ,δεν ξέρουν να δρουν !Την μαγκιά σας να την δείξετε εκεί και όχι σε ανυπεράσπιστα κοριτσια.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...κοιτάξτε που έχει καταλήξει η ελληνική Αστυνομία

  • Τζορτζ Μπους

    Οκέι πολύ κακος ο τρόπος μεταχείρισης των μπάτσων αλλά η ταυτότητα σε φωτογραφία δεν είναι έγκυρη.Οσο αναφορά το ψάξιμο μέσα από τα εσώρουχα δε ξέρω κατά ποσό να το πιστέψω λίγο ακραιο θα ήθελα να ακούσω Και το ηχητικό εστω και με διαστρέβλωση φωνής.

  • Οργισμένος Πολίτης

    Ο συγκεκριμένος κύριος της Δευτέρας απέδειξε ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Κύριε Διοικητά του Α.Τ. Ιτέας, λάβετε τα μέτρα σας.

  • Άγνωστος

    Επίσης έχω να πω ότι τα κορίτσια ήταν καθαρα.Δεν βγήκαν σαν ασυνηδειτοι πολίτες όπως κάνουν πολλοι.Αλλα Επιτέλους ας γίνει κάτι να μπουν κάποιοι στην θεση τους και οχι παντα να την πληρώνουν οι απλοί πολίτες!!!Ο νόμος είναι διπλα μας.Πρέπει να καθαρίσει αυτός ο τοπος Επιτέλους.

  • Ελλάς το μεγαλείο σου και μετά λένε για μας, που με το ζόρι βγαίνουμε να πάμε σούπερ μάρκετ για την ασφάλεια όλων μας.. Που είναι ο Τσιορδας να τα δει αυτά;;;

  • Ανώνυμο

    Δεν γνωρίζω τι ορίζει το νομικό πλαίσιο οπότε δεν γνωρίζω αν είχε το δικαίωμα η αστυνομία να ασκήσει έλεγχο στα 2 κορίτσια μέσα από τα εσώρουχα. Ωστόσο μου φαίνεται αρκετά ακραίο. Στο κάτω κάτω μιλαμε για 2 κορίτσια 21 ετών που δεν είχαν μαζί τους την ταυτότητα τους. Το να τις ελέγξουν μέσα από τα εσώρουχα είναι απαράδεκτο κατά την γνώμη μου. Πιστεύω πως θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα χωρίς ακραιοτητες (και από τις δυο πλευρές).

  • Άγνωστος

    Καλό μεσημέρι!!Διάβασα το παραπάνω άρθρο και έχω να πω τα εξης:1 Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίζει. Απο την στιγμή τα συγκεκριμένα κορίτσια είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν βγήκαν χωρίς ασυνηδειτοι πολίτες γιατι τοσο πολύ ντορος??Και γιατι έγινε σωματικός έλεγχος???Με ποια κριτήρια??Επειδή μερικοί θέλουν να προστατέψουν το τομάρι τους??Παντα ο απλός πολίτης θα την πληρωνει???Εύχομαι δικαιοσύνη από τον νόμο και τίποτα αλλο.

  • Ανώνυμος

    Το γεγονός ότι οι δύο κοπέλες "παρανόμησαν" καθώς δεν είχαν την ταυτότητα μαζί τους, δεν σημαίνει ότι το αστυνομικό σώμα έπρεπε να προβεί ακόμη και σε σωματικό έλεγχο, αυτό σίγουρα ήταν ακραίο. Θα μπορούσε βέβαια το όλο θέμα να είχε λυθεί σύντομα, μεταξύ του αστυνόμου και των κοριτσιών, και να μην είχε πάρει αυτές τις διαστάσεις. Και οι δύο μεριές φαίνεται ότι έχουν άδικο σε μερικά σημεία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν ορθό από την αστυνομία να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο δύο νέα κορίτσια.

  • 1312

    Πρεπει καποια συιγμη εδω οι μπατσοι να μην το εχουν δει τοσο κομμαντο...εκει π τους περνει τα κανουν..αντε μπραβο ας τους βαλει καποιος σε μια σειρα γιατι νομιζουν πως αυτοι ειναι οι κυριοι...ας βγει σε αναμονη ο κυριος να τον παρουν ολοι μαθημα

  • Άγνωστος

    Σσσσσ

  • Άγνωστος

    Καλο μεσημέρι. Όπως αναφέρει το παραπάνω κειμενο δεν βρίσκω κάτι το κακο ανάμεσα σε αυτα τα κορίτσια. Οντως ολοι πρεπει να έχουμε λάβει τα μετρα προστασίας και να ακολουθουμε τους τρόπους προφύλαξης. Από την δικια μου την μεριά μπορούσαν καλιστα να βρεθεί μια λύση μεταξύ τους και όχι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Καλή συνέχεια

  • Ηλίας Τσίγκας

    Αξιότιμε κύριε "Εγώ είμαι ρ", αν νομίζετε πως θα παρεμβάλετε με τρόπο δοκησίσοφο προσκόμματα στη δημοσίευση παραπόνων/διακαρτυριών/καταγγελιών α[πό συμπολίτες μας γιατί δεν σας αρέσει για όποιο δικό σας λόγο, κάνετε σοβαρό λάθος. Δεχτήκαμε τη διαμαρτυρία αυτή, ελέγξαμε την αλήθεια των στοιχείων του αποστολέα και προχωρήσαμε στη δημοσίευση του κειμένου όπως ακριβώς εστάλη. Όπως είχαμε υποχρέωση να κάνουμε. Τα υπόλοιπα είναι θέμα άλλων. Η προσπάθεια απαξίωσης του γεγονότος, όπως τουλάχιστον προβάλλεται από τη μία πλευρά, που επιχειρείται από πολλούς -και χωρίς διαφάνεια στα κίνητρά τους- δεν χωράει σε εμάς. Επαναλαμβάνω, δε, ότι προφανώς και θα δημοσιευθεί και η άλλη άποψη, εφόσον μας ζητηθεί, όπως έγινε και από τη μία πλευρά. Δεν θα επανέλθω, γιατί είναι άχαρο και δεν χρειάζεται πλέον κάτι περισσότερο. Ευχαριστώ όλους για το διάλογο!

  • Εγώ είμαι ρ

    Κύριοι/Κυρίες της Φωκίδα news , αν πιστεύετε ότι με το να δημοσιεύεται αυτούσια άρθρα των πολιτών, χωρίς να τα ελέγχετε είναι ηθικά σωστή δημοσιογραφία (διότι αν τα ελέγχατε θα είχατε παρατηρήσει ότι είναι τροποποιημένο έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση πως το έχει γράψει δημοσιογράφος του Φωκίδαnews ) τότε σας έχω άσχημα νέα. Και καλό είναι να ελέγχουμε και την νομική ορθότητα ορισμένων ισχυρισμών των κυρίων, που 21 ετών δεν νομίζω να έχουν τελειώσει ακόμα την νομική σχολή.

  • Balan

    Το κείμενο γράφτηκε σε γ' ενικό καθώς σκοπός του ήταν να περιγράψει τα γεγονότα και να προωθήσει κάποιο μήνυμα....Εάν εσείς το μόνο λάθος που παρατηρείτε είναι αυτό και όχι το γεγονός της κατάχρησης εξουσίας ,δικαίωμα σας .Απλά θα παρακαλούσα να σκεφτειτε το γεγονός εάν ήταν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο στην θέση αυτών των κοριτσιων.Ευχαριστω

  • Μπράβο στην αστυνομική ομάδα...Ευχαριστώ για όλο αυτό που κάνατε..Για να ήμαστε εμείς καλα..

  • Ηλίας Τσίγκας

    Ευτυχώς που παραδέχεστε πια τη γνησιότητα του κειμένου. Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας και θα κοινοποιηθούν αρμοδίως όπου δει εαν και εφόσον μας ζητηθούν. Και όχι σε εσάς. Και καλό θα ήταν να γράφετε το όνομά σας, προκειμένου οι αναγνώστες να σχηματίσουν καθαρή γνώμη για το ποιος μιλάει και το τι λέει.

  • Γνωστος

    Άρα το έστειλε κάποιος τρίτος και όχι το "θύμα";!!! Καλό είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις!!!

  • Ηλίας Τσίγκας

    Κύριέ μου, μην δημιουργείτε εντυπώσεις. Έιναι μάταιο. Το κείμενο που δημοσιεύουμε είναι όπως μας εστάλη. Και υπάρχουν αποδείξεις!

  • Ανώνυμος

    Και οι κοπέλες το έγραψαν σε γ' ενικό και όχι σε α'??? Μπράβο τους για την αφηγηματική αποστασιοποίηση

  • Γνωστος

    Η σύνταξη του κειμένου που αναρτήσατε οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα!!!! Δεν αναρτήσατε καμία επιστολη. Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη

  • Ηλίας Τσίγκας

    Αγαπητέ ανώνυμε, δεν κατάλαβες καλά: Το κείμενο δεν είναι δικό μας, αλλά αυτούσιο όπως μας απεστάλη. Εμείς δεν έχουμε σχολιάσει το παραμικρό στο κείμενο αυτό. Το γράφουμε σαφώς εξ αρχής και με μεγάλα γράμματα: "Τα όσα θέτει στη γνώση των αναγνωστών μας η συμπολίτισσά μας έχουν ως εξής".

  • Ανώνυμος

    "Γνωστοποιω τα γεγονότα αυτά με σκοπό να σας δείξω πως κάποια όργανα της τάξης αντί να προστατεύουν τους πολίτες αυτές τις δύσκολες ώρες, τους εκφοβίζουν και τους συμπεριφέρονται σαν κοινούς εγκληματίες ενώ το μόνο » έγκλημα » τους ήταν ότι είχαν φωτογραφία της ταυτότητας τους" --> Να έχετε πάντα κατά νου ότι αυτό είναι δουλειά του Δικαστή να το κρίνει, όχι ενός δημοσιογράφου.

  • Γνωστος

    Γνωστοποιω τα γεγονότα αυτά με σκοπό να σας δείξω πως κάποια όργανα της τάξης αντί να προστατεύουν τους πολίτες αυτές τις δύσκολες ώρες, τους εκφοβίζουν και τους συμπεριφέρονται σαν κοινούς εγκληματίες ενώ το μόνο » έγκλημα » τους ήταν ότι είχαν φωτογραφία της ταυτότητας τους

  • Ηλίας Τσίγκας

    Η διαμαρτυρία είναι δεδομένη και οφείλαμε να τη δημοσιεύσουμε. Το σχόλιο που το είδατε; Προφανώς και θα δημοσιεύσουμε και την άλλη άποψη, εφόσον μας αποσταλεί! Υ.Γ.: Τι σας εμποδίζει να γράψετε με το όνομά σας;;

  • Γνωστος

    Δεν βάζεις και την επιστολή των κοριτσιών για να μπορούν να υπερασπιστούν οι αστυνομικοί τους εαυτούς τους;!!!!! Όχι βέβαια μας αρκεί η λάσπη!!!! Έχεις και προσωπική αντίληψη και σχολιάζεις κιόλας;!!!!!!

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο