Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρόταση Παπαθανάση για ενεργειακές κοινότητες από ΕΥΔΑΠ και του δήμους της Φωκίδας

Επιστολή της Αφροδίτης Παπαθανάση προς:

Διευθύνων Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κ. Χ. Σαχίνη, 

Πρόεδρο ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ, κ. Γ. Πέτραινα

Γενικό Διευθυντή Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κ. Γ. Καραγιάννη, 

Δήμαρχο Δήμου Δελφών, κ. Π. Ταγκαλή, 

Δήμαρχο Δ. Δωρίδας, κ. Γ. Καπεντζώνη

Στα πλαίσια προώθησης των βιώσιμων περιβαλλοντικών πολιτικών και της καλής συνεργασίας της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ και ΕΥΔΑΠ ΑΕ με την Αυτοδιοίκηση, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε αν είναι εφικτή η δυνατότητα:

  1. Για έργο παραγωγής ενέργειας, τοποθέτησης φωτοβολταικών συστημάτων σε επιφάνειες των υποδομών φράγματος  Ταμιευτήρα  Μόρνου και καναλιού μεταφοράς ύδατος στα όρια της Φωκίδας, 
  2. Για έργο παραγωγής ενέργειας με μικρά υδροηλεκτρικά, εκμεταλλευόμενοι κλίσεις και ταχύτητα μεταφοράς ύδατος, των υποδομών φράγματος  Ταμιευτήρα  Μόρνου και καναλιού μεταφοράς ύδατος στα όρια της Φωκίδας,
  3. Για έργα αποθήκευσης ενέργειας στο παραπάνω σύστημα, και
  4. Στα πλαίσια των συνεργιών ΕΥΔΑΠ και Αυτοδιοίκησης και των ενεργειακών κοινοτήτων, θα μπορούσατε να   εξετάστε αν είναι δυνατή η δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος των Δήμων Φωκίδας και ΕΥΔΑΠ, που θα εκτελέσει το έργο και θα έχει έσοδα από την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.

Θα παρακαλούσαμε να συζητήσετε  την παραπάνω πρόταση με τις Υπηρεσίες σας και τα Διοικητικά Συμβούλια  ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ και ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο