Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

“Μειώστε τα ενοίκια, γιατί θα βλέπετε φοιτητές με το κυάλι”!

Άρθρο φοιτητή

Τα ενοίκια των κατοικιών σε πρωτεύουσα-συμπρωτεύουσα και μεγάλες πόλεις τύπου Πάτρα πέφτουν συνεχώς λόγω του COVID-19 και όλο και περισσότεροι φοιτητές ξενοικιάζουν τα σπίτια. 

Επιπλέον, οι νέοι υποψήφιοι ενοικιαστές-φοιτητές που θα προκύψουν από τις πανελλαδικές δεν προτίθενται να μετεγκατασταθούν σε άλλο τόπο εκτός της μόνιμης κατοικίας τους διότι οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τόσο υψηλό κόστος από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα γίνονται τα δια ζώσης μαθήματα. Κι όμως, κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιφερειακές πόλεις συνεχίζουν να κυμαίνονται στις ίδιες τιμές και δεν λένε να καταλάβουν ότι αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. 

Όταν τον Αύγουστο δεν θα δουν κανέναν νέο φοιτητή να νοικιάζει σπίτι, τότε θα αρχίσουν τη γκρίνια…. Ποιοι? Αυτοί που ποτέ δεν έβαλαν πλάτη για καμία κρίση κι ας λέγανε τόσο καιρό ότι και καλά πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ σε ανοίκιαστα σπίτια. Γιατί τόσοι  Έλληνες που έχουν τα εξοχικά και δεν τα νοικιάζουν, δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ? Μόνο αυτοί πληρώνουν????  Έλεος πια!!! Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορεί να είναι μόνο εισοδηματίες! Πρέπει να γίνουν και λίγο άνθρωποι! Και το λέω αυτό γιατί τόσο χρόνια αισχροκερδούν. Περιοχές που το ενοίκιο βάσει αντικειμενικής αξίας για ακίνητα 27τμ έως 50τμ βγαίνει από 40,00 ευρώ έως και 80,00 ευρώ το ανώτερο, έχουν εμπορικές αξίες ενοικίασης 180,00 έως 250,00 ευρώ!!! 

Ακόμα και διπλάσια εμπορική αξία επί της αντικειμενικής να έβαζε κάποιος, οι τιμές θα έπρεπε να κυμαίνονται από 80,00 έως 160,00 ευρώ το ανώτερο!!! Παραδείγματα τέτοιων περιοχών είναι: Άμφισσα με υπολογισμό του ενοικίου βάσει αντικειμενικής αξίας για ακίνητα 27τμ έως 50τμ να κυμαίνεται από 48,00 έως 115,00, ζητάνε ενοίκιο στάνταρ 200,00 ευρώ.!!! Από 160,00 έως 200,00 ευρώ ζητάνε και στα Γρεβενά, τη στιγμή που το ενοίκιο βάσει αντικειμενικής αξίας για ακίνητα 27τμ έως 50τμ κυμαίνεται από 32,00 έως 80,00 ευρώ το ανώτερο!!!  

ΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!!! ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ!!!

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο