Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άδεια παραγωγής και αποθήκευσης έλαβαν δυο νέα υβριδικά σε Φωκίδα και Φθιώτιδα

Πρόκειται για έργα συνολικής ισχύος 118 MW από την εταιρεία Dytikos Hybrid

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 17 Ιουλίου

ύο υβριδικά έργα της εταιρείας Dytikos Hybrid συνολικής ισχύος 118 MW έλαβαν άδεια παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, με τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ.

Ειδικότερα, η πρώτη άδεια, ισχύος 18 MW αφορά συνδυασμό μπαταριών με φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1,99 MW και αιολικό σταθμό ισχύος 4,8 MW και βρίσκεται στο Δήμο Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η δεύτερη άδεια παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ 100 MW αφορά συσσωρευτές αποθήκευσης σε συνδυασμό με αιολικό σταθμό 70 MW και βρίσκεται στη θέση «Κοκκινάρι» των Δήμων Δωρίδος και Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά τα δύο έργα περιγράφονται ως εξής

Χορήγηση άδειας παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 18MW με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης ενεργειακά επικουρούμενης από Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 1,99MW και από Αιολικό Σταθμό ισχύος 4,8MW, μη διασυνδεδεμένων απ’ευθείας με το Δίκτυο παρά μόνο μέσω της μονάδας αποθήκευσης, στη θέση «Υψώματα Παπά» του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Χορήγηση άδειας παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 100MW με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης ενεργειακά επικουρούμενης από Αιολικό Σταθμό ισχύος 70MW μη διασυνδεδεμένου απ’ευθείας με το Δίκτυο παρά μόνο μέσω της μονάδας αποθήκευσης, στην θέση «Κοκκινάρι» των Δήμων Δωρίδος και Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο