Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των λυμάτων στη Δωρίδα

Εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων ΟΑΕΔ για επιπλέον προσλήψεις η δημοτική Αρχή

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 24 Ιουλίου

Το ζήτημα των ανεξέλεγκτων λυμάτων στη Δωρίδα απασχόλησε εκ νέου τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δωρίδας στην τελευταία συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή.

Το θέμα έθεσε εκτός της ημερήσιας διάταξης με τη μορφή κατάθεσης ερώτησης προς τον Δήμαρχο ο Μπάμπης Καλλιαμπέτσος. Ο σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας ρώτησε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα, αν ο Δήμος εισπράττει για αυτά ανταποδοτικά και αν τα ανταποδοτικά πάνε για βελτίωση της κατάστασης με τα λύματα, ενώ επίσης ρώτησε και για την ποιότητα του νερού.

“Η αποχέτευση στο Λιδωρίκι αποκαταστάθηκε, θα είναι το πρωί του Σαββάτου εκ νέου ο υπεύθυνος για αυτό το σκοπό. Το σάιτ είναι υπο αναδημιουργία, σύντομα θα ανεβαίνουν και εκεί στοιχεία για την ποιότητα του νερού, το οποίο είναι πολύ καλό. Η χλωρίωση γίνεται κανονικά και  έχουμε καθαρίσει δύο φορές τις δεξαμενές”, ανέφερε απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λιδωρικίου, Μανώλης Μαυρομμάτης, ενώ ο Γιώργος Καπεντζώνης τόνισε σχετικά: “Τα τέλη είναι αντικείμενο συζήτησης προσεχώς στο συμβούλιο για το 2021. Θα περιλαμβάνονται και του τελευταίου έτους. Μπορεί κάθε σύμβουλος να φέρει προτάσεις σχετικές και να τις συζητήσουμε”. 

Στη συνέχεια υπήρξε σχετική  ένταση μεταξύ Δήμαρχος και Καλλιαμπέτσου, που επικαλέστηκε το νόμο, εντούτοις  ο Δήμαρχος επέμεινε το ζήτημα να συζητηθεί στη συνεδρίαση που θα εισαχθεί το θέμα των τελών του επόμενου έτους. 

Στη συνεδρίαση, παράλληλα, ο Θάνος Ασημάκης έθεσε και το ζήτημα της αξιοποίησης από πλευράς Δήμου Δωρίδος των δύο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στα οποία μπορούν να ενταχθούν και οι δήμοι με ιδιαίτερα ευνοϊκές προϋποθέσεις για επιδοτούμενες θέσεις,  για 2 χρόνια, σε ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θέμα για το οποίο ο επικεφαλής της παράταξης “Όραμα για τη Δωρίδα” είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο Τύπου ασκώντας κριτική για αβελτηρία προς την δημοτική Αρχή. 

“Υπάρχουν επιφυλάξεις αν μπορεί ο δήμος να δεχτεί αυτές τις προσλήψεις. Είμαστε σε επαφή με τον ΟΑΕΔ στην Άμφισσα, ώστε να γίνει αυτό. Αφορά μόνο σε δημοτικές επιχειρήσεις, δεν έχουμε εμείς αντικείμενο ύδρευση αποχέτευση, όπως ο Δήμος Δελφών που έχει ΔΕΥΑ. Εμείς έχουμε μόνο το Βοήθεια στο Σπίτι”, τόνισε σχετικά στην απάντησή του ο Γιώργος Καπεντζώνης. 

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο στην ίδια πάντα συνεδρίαση ψήφισε την απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης του Ξενώνα στο Κροκύλειο, και γνωμοδότησε θετικά επί του σχεδίου τιμολογιακής πολιτικής και του σχεδίου τεχνικού προγράμματος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. για το έτος 2021, θέμα για το οποίο η Εν Δελφοίς σας είχε ενημερώσει αναλυτικά προ δεκαπενθημέρου.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο