Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Και τυπικα τέλος ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα

“Χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για την πόλη”, τονίζει η τέως δημοτική Αρχή

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 24 Ιουλίου

Την ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης του έργου για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα αποφάσισε και τυπικά η Οικονομική Επιροπή του Δήμου Δελφών στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Κύριος λόγος ήταν ότι, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η δημοπρατηθείσα μελέτη δεν καλύπτει τους τιθέμενους όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας σταθμών βαρέων οχημάτων, καθώς προκειμένου το έργο να λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές εγκρίσεις οι οποίες δεν έχουν εξασφαλιστεί (ΕΥΔΑΠ , ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ) ενώ δεν περιλαμβάνονται στη δημοπρατηθείσα μελέτη του βασικές εργασίες, η απουσία των οποίων καθιστούν το έργο μη λειτουργικό (π.χ. απουσία εισόδου-εξόδου και σύνδεση με υφιστάμενη οδό κ.λ.π.) προκειμένου το έργο να λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές εγκρίσεις οι οποίες δεν έχουν εξασφαλιστεί (ΕΥΔΑΠ , ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ) ενώ δεν περιλαμβάνονται στη δημοπρατηθείσα μελέτη του βασικές εργασίες, η απουσία των οποίων καθιστούν το έργο μη λειτουργικό (π.χ. απουσία εισόδου-εξόδου και σύνδεση με υφιστάμενη οδό κ.λ.π.).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δελφών δεν έχει αναλάβει νομικές δεσμεύσεις έναντι του οριστικού αναδόχου του έργου, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται οικονομική ζημία λόγω της ματαίωσης της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης. Παράλληλα, μετά από επικοινωνία Ταγκαλή-Σπανού, το κονδύλι για την υλοποίηση του έργου δεν έχει αφαιρεθεί από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην απόφαση διαφώνησε από πλευράς μείζονος μειοψηφίας ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος. “Εμείς ως δημοτική αρχή καταφέραμε να σχεδιάσουμε, ωριμάσουμε και δημοπρατήσουμε ένα μεγάλο έργο που θα έδινε πολλές λύσεις για την πόλη της Άμφισσας, όπως είναι το έντονο πρόβλημα εύρεσης χώρων στάθμευσης στην πόλη αλλά και η καλύτερη εικόνα που θα παρουσίαζε η πόλη στον εν δυνάμει επισκέπτη, ενώ παράλληλα θα διασφάλιζε και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φύλαξης των βαρέων οχημάτων”, επισήμανε ο τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, για να καταλήξει σχετικά προσθέτοντας: 

“Παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από περιφερειακά προγράμματα και ο χώρος που επρόκειτο να γίνει το έργο στην ουσία δωρήθηκε στον Δήμο Δελφών, η σημερινή δημοτική αρχή επανεντάσσει το έργο με φθηνές δικαιολογίες και χωρίς ουσιαστικούς λόγους. Μ’ αυτόν τον τρόπο χάνεται μια ιστορική ευκαιρία προκειμένου να εκτελεστεί ένα έργο αναπτυξιακό και άκρως απαραίτητο για την πόλη, ενώ εξακολουθεί και παραμένει χωρίς λύση το πρόβλημα με τον παράνομο οικισμό των Ρομά. Ως εκ τούτου και όπως δημόσια έχουμε τοποθετηθεί, εμείς καταψηφίζουμε την σημερινή απένταξη».

Με την αρνητική ψήφο αυτή η απόφαση λήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία. 

3 Σχόλια

  • ανωνυμος

    Ρομά - Μπαλαμοι : 1 - 0

  • Τσουκα Μαρια

    Να.....με κατι τετοια κ με κατι αλλα....Ποσο μετανιωνω που ειμαι 41 κ ψηφισα για πρωτη κ τελευταια φορα πλεον στη ζωη μου κ σας στηριξα σημερινη δημοτικη αρχη....ισως για κατι διαφορετικο......ποσο κοροιδο πιαστηκα....Αντε κ σεις απο κει που πηγαν και οι αλλοι!!!!!!ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ......ΤΣΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

  • ΣΑΛΩΝΑΚΟΣ

    δηλαδη τα φορτηγα μες'τα στενα της αμφισσας παλι,μπραβο κ.δημαρχε και παρατρεχαμενοι,δεν νομιζω να περιμενετε να εκλεγειτε ξανα?

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο