Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σαρακιώτης: Ξεχασμένοι από την πολιτεία και οι καλλιτέχνες της δημοτικής παράδοσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών, οι οποίοι υπηρετούν τη δημοτική παράδοση. Όπως επισημαίνει, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν δεχθεί ισχυρότατο οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας της εύλογης αναστολής διοργάνωσης των πανηγυριών και άλλων συναφών εκδηλώσεων.

Ο κ. Σαρακιώτης υπενθυμίζει, επίσης, ότι οι εν λόγω μουσικοί «παραμένουν άνεργοι από τα μέσα Μαρτίου, περίοδο έναρξης της γενικής απαγόρευσης των καλλιτεχνικών δρώμενων, ενώ έκτοτε έχουν λάβει μόνο το επίδομα ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 1.334 ευρώ», ενώ καθίσταται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη χρηματική ενίσχυση «δεν είναι επ’ ουδενί επαρκής για την εξασφάλιση των προς το ζην για μια περίοδο συνολικά πέντε (5) μηνών».

Γι’ αυτό το λόγο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάλεσε, μέσω της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, το Υπουργείο Εργασίας να στηρίξει το συγκεκριμένο κλάδο μέσω είτε απαλλαγής από τρέχουσες υποχρεώσεις, είτε καταβολής επιδομάτων στήριξης, με δεδομένο ότι η επιστροφή στην κανονικότητα και η πλήρης επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας είναι αβέβαιη.

Όπως διαπιστώνει ο κ. Σαρακιώτης, ικανοποιητική λύση θα μπορούσε να είχε βρεθεί, αν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη θεσμοθέτηση ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν του το σύνολο του νοικοκυριού των πολιτών, που το εισόδημά τους έχει μειωθεί λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Ένα τέτοιας κατεύθυνσης μέτρο εισοδηματικής ενίσχυσης θα βοηθούσε ουσιαστικά τις περιπτώσεις των καλλιτεχνών, που υπηρετούν τη δημοτική παράδοση.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο