Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Αντιδρά η ΛΑΣΥ Δωρίδος στην εγκατάσταση ΑΠΕ στα Μαλάματα

Τοποθέτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δωρίδος

Μετά από e-mail του Δήμου Δωρίδας στους  δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους  που ανάφερε τα παρακάτω :

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ  ΤΩΝ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ- ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ -ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  ΓΙΑ ΑΜΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗΣ ΜΠΕ»

η Τοπική Κοινότητα  Μανάγουλης προχώρησε σε  τοπικό συμβούλιο με θέμα «Γνωμοδότηση εγκατάστασης ΑΠΕ στην Τοπική Κοινότητα Μαλαμάτων». 

Το ερώτημα είναι πως η Τοπική Κοινότητα Μανάγουλης  γνωμοδοτεί σε κάτι που δεν βρίσκεται στα όρια της; 

Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση δεν έχει καμία ισχύ και ενώ υπήρξε πρόταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση να μπει ψήφισμα κατά των εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην περιοχή μας, μιας και δεν εξυπηρετούν κανένα όφελος για το δημότη της Δωρίδας, δεν λήφθηκε υπόψιν.

Σε τι εξυπηρετεί  επομένως η γνωμοδότηση  της ΤΚ Μανάγουλης όσον αφορά την εγκατάσταση ΑΠΕ στην ΤΚ Μαλαμάτων;

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη είμαστε κατά της επέλασης των ανεμογεννητριών στη Φωκίδα.

Οι ανεμογεννήτριες αυτές δεν σκάνε τυχαία σαν τα μανιτάρια αλλά συνδέονται με τον σχεδιασμό των κυβερνήσεων και της ΕΕ, για την πράσινη ανάπτυξη όπως την ονομάζουνε. Ανάπτυξη δηλαδή σε λίγους και φτώχεια στους υπόλοιπους.

 Ανεμογεννήτριες στα Βαρδούσια και τώρα στα Μαλάματα και κομμένο ρεύμα σε κάποιον συμπολίτη μας που δεν έχει να πληρώσει .

Υπεύθυνη είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που προώθησαν και υλοποίησαν την στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας, την μετατροπή της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Απαιτούμε:

•Να μπει τέλος στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων. Να απορριφθούν οι αιτήσεις εγκατάστασης και να μην ξεκινήσουν εργασίες για νέα αιολικά πάρκα σε παρθένα δάση και προστατευόμενες περιοχές. Καμιά ανεμογεννήτρια, υποσταθμοί και γραμμές υψηλής τάσης κοντά σε οικισμούς, αναθεώρηση προς τα πάνω των ορίων εγγύτητας και προς τα κάτω των ορίων ηχορύπανσης. 

• Φθηνό ρεύμα για το λαό με δραστική μείωση της τιμής του, κατάργηση του «πράσινου τέλους», όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής, των δημοτικών και άλλων τελών, που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς. 

•Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Σύγχρονο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και πρόσληψη επαρκούς, μόνιμου προσωπικού σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, για τη λειτουργία και τη συντήρησή του.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ακόμα και οι γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου Μαλαμάτων και του Δήμου Δωρίδας μπορούν εύκολα να προσπεραστούν. Μόνο όταν ο κόσμος της περιοχής αντιδράσει τότε θα υπάρξει πραγματικό εμπόδιο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας χωρίς να μπλεκόμαστε στα μικροσυμφέροντα κανενός.

 

Υ.Γ. Ο Δήμος Δωρίδας θέλει να μας πείσει πως δεν γνωρίζει τη χωροθέτηση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών  σύμφωνα με τα  όρια της κάθε Τοπικής Κοινότητας

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο