Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Στην ΟΕ από Μπατζελή της Περιφέρειας η προστασία παραλίας Τολοφώνας

Ενημερωτικό δελτίο από την περιφερειακή παράταξη “πατρίδα μας η Στερεά”

Ως προ της ημερήσιας διάταξης κατέθεσε ερώτηση αναφορικά με την προστασία της παραλίας Τολοφώνας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Ο Φάνης Σπανός δεσμεύτηκε στη συνεδρίαση να απαντήσει γραπτώς για το θέμα

Η ερώτηση της παράταξης Μπατζελή αναλυτικά έχει ως εξής

Α.Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • Το έτος 2011 η τότε Περιφερειακή Αρχή ανάθεσε τη μελέτη «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΟΙΟΥΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ» για την αντιμετώπιση της  διάβρωσης σε μήκος 1.480,00μ. 
  • Το 2019 εκτελέστηκε έργο σε τρία (3) σημεία ποσού σύμβασης 470.000,00€. Στους χειμώνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι και το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας μήκους 950,00μ. χρήζει προστασίας προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό και όντος να προστατευτεί η παραλία Τολοφώνος.  Επίσης διαπιστώθηκε ότι το τμήμα των 510,00 μ. , τμήμα με τον εντονότερο κυματισμό και μεγαλύτερο βάθος απαιτεί επιπλέον εμπλουτισμό από αυτόν που πραγματοποιήθηκε με το ανωτέρω έργο.
  • Θέματα τα οποία έχουν αναπτυχθεί από τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης,  Μπάμπη Φάκο και αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.

Η  Περιφερειακή Αρχή οφείλει να παρουσιάσει  ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο για την προστασία της παραλίας Τολοφώνας. 

Β.Ερωτάται: 

Έχει προβεί σε απαραίτητες ενέργειες που θα περιλαμβάνουν:

  1. Σύνταξη σχετικής μελέτης για το έργο
  2. Πρόβλεψη και διασφάλιση της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του εν λόγω έργο από δημόσιους πόρους των εξελίξει προγραμμάτων και πόρους της Περιφέρειας .

Μετά από συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή ο κύριος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτώς για το ανωτέρω θέμα. 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο