Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Επιστολή-καταγγελία για ρατσιστικό σχολιασμό Αντιδημάρχου

Επιστολή της Έφης Κάπα προς τον Δήμαρχο Δωρίδος, Γιώργο Καπεντζώνη

Κύριε Δήμαρχε,

κατά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δωρίδας, ο Αντιδήμαρχος κ Μαυρομάτης, ο οποίος κατά την άσκηση των καθηκόντων του συχνά επικαλείται και την αστυνομική του ιδιότητα, στο 1.14.38 λεπτό του μαγνητοσκοπημένου βίντεο που σας επισυνάπτω, προέβη στον απαράδεκτο ρατσιστικό σχολιασμό “Αν κάνεις το λάθος και σταματήσεις θα σε φάνε τα 20 σκυλιά και οι 10 Πακιστανοί”. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά ούτε και από εσάς κύριε δήμαρχε στο σχόλιο του κυρίου Καλιαμπέτσου σχετικά με το συμβάν.

Αντίθετα στη δευτερολογία σας του παρείχατε πλήρη κάλυψη. Όταν η ξενοφοβία και ο μισανθρωπισμός ενθαρρύνεται μέσα από ένα δημοτικό συμβούλιο και δεν τιμωρείται επιτόπου κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος! Το σχόλιο του αντιδημάρχου ήταν καθαρά ρατσιστικό και ως τέτοιο πρέπει να διωχθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας.

Κύριε Δήμαρχε, ζητώ την άμεση αποπομπή του κυρίου Μαυρομάτη από τη θέση του Αντιδημάρχου, διότι με τη ρατσιστική θέση που εξέφρασε, προτρέπει ,προκαλεί ,υποκινεί σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διάκριση, μίσος η βία κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή ,το χρώμα ,τη θρησκεία και την εθνική τους καταγωγή. Εκθέτει δε συνολικά τους πολίτες της Δωρίδας που ουδέποτε έχουν δείξει δείγματα ρατσισμού.

Σας ενημερώνω ότι θα απευθυνθώ στα αρμόδια όργανα για την παραδειγματική του τιμωρία και σας καλώ να τον πάψετε άμεσα από τα καθήκοντά του!

Παρακαλώ η επιστολή να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ,

Έφη Κάππα

2 Σχόλια

  • Dorida sos

    κυρίες και κύριοι,μην διαμαρτύρεστε έντονα,γιατί μπορεί να αναδυθούν δράκοι και τέρατα από την λίμνη!dorida sosssss

  • ΝΤΟΠΙΟΣ γραφικός

    θα έλεγα ο Ζαγοριανάκος της Δωρίδας,αποφασίζουμε και διατάζουμε με ύφος ενωμοτάρχη άλλης εποχής...ή στον Πύργο λειτουργάνε...απ'όλα έχει ο μπαχτσές του Δημάρχου κ.Καπεντζώνη,διαλέγετε και παίρνετε...

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο