Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γιαννόπουλου στο Ευπάλιο

Ενημερωτικό δελτίο από την παράταξη “Μαζί για τη Δωρίδα”

Πραγματοποιήθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου στις 20:00 τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης “Μαζί για τη Δωρίδα”

Πλήθος κόσμου έδωσε βροντερό παρών, θέλοντας να ευχηθεί από κοντά στον Υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Γιαννόπουλο καλή επιτυχία.

Η πλατεία του Ευπαλίου κατάμεστη έδωσε μήνυμα υπεροχής και νίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Κεντρικό σύνθημα της ομιλίας :

“Εμείς θα μιλήσουμε με έργα, όχι με λόγια”

Παραθέτουμε πιο κάτω την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δ. Γιαννόπουλου.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την παρουσία σας.

Με χαρά σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στο Ευπάλιο. 

Σε τούτο το μέρος απόψε χτυπά ο παλμός της επόμενης μέρας για τη Δωρίδα ! 

Είναι μια στιγμή φόρτισης και ενθουσιασμού, καθώς βάζουμε τα θεμέλια για να απαντήσουμε δυναμικά στην αγωνία χιλιάδων συμπολιτών για το μέλλον της Δωρίδας, του Δήμου που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.  

Αυτό το κέντρο αντιπροσωπεύει την αφοσίωσή μας στο να σας ακούμε, να επικοινωνούμε και να δουλεύουμε για τη βελτίωση της Δωρίδας. 

Εδώ, θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις και θα συνεργαστούμε για να κάνουμε τη διαφορά στον αγαπημένο μας τόπο που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παραμελήθηκε  και καθηλώθηκε στην υπανάπτυξη εξαιτίας των ανεπαρκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν. 

Είναι αλήθεια ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δαπανήθηκαν πόροι χωρίς αντίκρισμα.

  • Δυστοκία στην άντληση κονδυλίων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα
  • Ανεπάρκεια στην υλοποίηση μεγαλόπνοων έργων υποδομής
  • Κωλυσιεργία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την τουριστική προβολή
  • Ελλιπής στάση σε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα και η οδοποιία.
  • Μειωμένες ενέργειες σε θέματα κοινωνικής παροχής όπως η διαχείριση των αδέσποτων, η μέριμνα στη προσχολική ηλικία, η στήριξη των  άπορων και η φροντίδα των ηλικιωμένων 

Μας αξίζει αυτή η εικόνα ? Είναι δίκαιο ? Όχι !  

Είναι καιρός για αλλαγή και ανανέωση, προκειμένου να αναγεννηθεί ο Δήμος μας με δυναμισμό και δράση που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Ο συνδυασμός Μαζί για τη Δωρίδα συγκροτήθηκε με όραμα, το πώς η επιθυμία για αλλαγή θα γίνει πράξη, πώς τα χωριά μας θα ξαναζωντανέψουν, πώς θα φτιάξουμε ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό Δήμο με έμφαση στην καθημερινότητα των Δημοτών. 

Έχουμε καταγράψει τα μεγάλα και μικρότερα προβλήματα, τα μελετήσαμε και με θέσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες δημιουργήσαμε πρόγραμμα θέσεων για την επόμενη μέρα της Δωρίδας. 

Πυξίδα της δράσης μας είναι το τρίπτυχο: Διεκδίκηση – Αξιοποίηση – Δημιουργία 

  • Διεκδικούμε πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια
  • Αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους που έχει αυτός ο τόπος.
  • Δημιουργούμε έναν σύγχρονο, λειτουργικό ψηφιακό Δήμο.

Για την υλοποίηση του τρίπτυχου αυτού επικεντρωνόμαστε  σε έξι άξονες:

  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών, αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες ψηφιακές υπηρεσίες, παρέχοντας νέες έξυπνες εφαρμογές και ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες των Δημοτών μας.
  • Στην μεταρρύθμιση των διοικητικών δομών του Δήμου, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια, ο προγραμματισμός και η συνέπεια της Δημοτικής Αρχής, καθώς και να προσαρμοστεί καλύτερα στις ανάγκες των  Τοπικών Κοινοτήτων και των οικισμών που έχει ο Δήμος Δωρίδας.
  • Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη διαχείριση της καθημερινότητας των Δημοτών με έργα που αφορούν την ύδρευση / άρδευση – αποχέτευση, τους υδάτινους πόρους, την καθαριότητα και την αποκομιδή, την οδοποιία και την προστασία του μεγάλου μας πλούτου του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης με δράσεις και υπηρεσίες για όλους τους Δημότες που βρίσκονται σε καταστάσεις ανάγκης, καθώς και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.
  • Στην ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και της τουριστικής προβολής του τόπου με στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής κοινωνίας και τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
  • Στην θέσπιση μέτρων που αφορούν το μέλλον της Δωρίδας μας, τα νέα παιδιά που συνδέονται με την παιδεία και τον αθλητισμό και αξιοποιούν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. 

Κάνουμε τον ΔΗΜΟ μας ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και περήφανους τους ΠΟΛΙΤΕΣ για τη ΔΩΡΙΔΑ τους.

Ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα και αφοσίωση στην ελπίδα που έχουν εναποθέσει σε μας οι συμπολίτες μας και η νέα γενιά. 

Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε είναι η κινητήρια δύναμη που μας καθοδηγεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αναγέννηση της Δωρίδας. 

Με Ευπρέπεια, Διαφάνεια και Τεκμηριωμένο Προγραμματικό λόγο δηλώνουμε Παρόντες !

Καλώ καθεμιά και καθένα από εσάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχουμε να φτιάξουμε έναν Δήμο που αξίζει να ζεις. 

Με πρώτο σταθμό το Ευπάλιο απόψε ξεκινάμε μια πορεία γόνιμου διαλόγου σε κάθε δημοτική ενότητα. Οι φωνές σας, οι ανάγκες σας και η πίστη για μια ενωμένη Δωρίδα αποτελούν οδηγό μας σε αυτή την προσπάθεια. 

Είμαι βέβαιος ότι ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά !  

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας !

Καλή μας αρχή !

“Εμείς θα μιλήσουμε με έργα, όχι με λόγια”!

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο