Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

“Έχω σοβαρό λόγο να ζητώ την ψήφο των συνδημοτών μου”!

“Όπου οι γυναίκες έβαλαν το χεράκι τους πήγαν τα πράγματα καλύτερα”, επισημαίνει σε συνέντευξή της στην Εν Δελφοίς η Αργυρώ Λαγγουράνη σχολιάζοντας το ότι τα 5 από τα 8 μέλη του συνδυασμού “Μαζί για τη Δωρίδα” στην Κοινότητα Λιδωρικίου  είναι γυναίκες!

Η κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά δραστήρια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου και υποψήφια με την παράταξη του Δημήτρη Γιαννόπουλου αναφέρεται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και το ρόλο της Κοινότητας στο παρόν και το μέλλον της περιοχής.

Συνέντευξη στον Ηλία Τσίγκα

Κα Λαγγουράνη, κατέρχεστε για πρώτη φορά υποψήφια στην  τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με αυτό το χώρο; Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να λάβετε μέρος σε αυτές τις εκλογές και να ζητήσετε την ψήφο των συνδημοτών σας;

Κατ αρχάς σας ευχαριστώ γιατί θελήσατε να φιλοξενήσετε τις απόψεις μου στην εφημερίδα σας. Πιστεύω στην επικοινωνιακή δυνατότητα που πρέπει να έχει ο κάθε υποψήφιος όταν θελήσει να έρθει κοντά με τα προβλήματα του τόπου, για τα οποία καλείται να έχει άποψη και όρεξη να τα υπηρετήσει.

 Με αυτόν τον ελάχιστο πρόλογο έρχομαι σε απάντηση της ερώτησής σας. Μπορεί να είμαι πρώτη φορά υποψήφια για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ζητώ να με εμπιστευτούν οι συμπατριώτες μου σε θέματα του τόπου μας. Έχω ασχοληθεί με την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού μας και την δραστηριότητα που μας ορίζει η έννοια «πολιτισμένοι πολίτες». Πιστεύω πως άμα αυτό το κατορθώσει ένας τόπος, τότε βάζει εμπόδιο σε κάθε μορφής υποβάθμιση του Ανθρώπου, όπως αυτά τα τελευταία δείγματα βίας των νέων παιδιών που μας φέρνουν στην πόρτα μας οι τηλεοράσεις. Έχω λοιπόν σοβαρό λόγο να ζητήσω την ψήφο των  συνδημοτών μου μαζί με μια άξια ομάδα συνυποψηφίων,  γιατί θέλουμε ακριβώς να αναδείξουμε πως μια μικρή κοινωνία πρέπει και μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί με την παράταξη του Δημήτρη Γιαννόπουλου;

Με ρωτάτε το αυτονόητο. Επέλεξα να είμαι  ΜΑΖΙ με το Δημήτρη Γιαννόπουλο γιατί διέκρινα σε αυτόν έναν άνθρωπο έντιμο, ηθικό και με φιλότιμο, κάτι που δυστυχώς  δεν βρίσκεις εύκολα στη σημερινοί πολιτική σκηνή.

Γιατί η παράταξη αυτή δοκιμάζεται για πρώτη φορά και είναι «άφθαρτη» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχουμε δηλώσει πως θα ξεχωρίζουμε για τη Διαφάνεια του Έργου μας και για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων σε πρωταρχικό ζήτημα όλων. Δεν έχουμε να τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε . Έχουμε μια συνέπεια Λόγου που πιστεύω πως αυτό θα μας ακολουθήσει σε όλα τα βήματά μας .

Διακρινόμαστε όλοι με βάση την προσωπική διαδρομή μας. Θέλουμε να ξεχωρίσουμε ως η παράταξη των Έργων και όχι των Λόγων. Για το λόγο αυτό αφήνουμε τον εφησυχασμό των οικογενειών μας και δεσμευόμαστε να δουλέψουμε για τα Κοινά.  

Ο συνδυασμός σας στο Λιδωρίκι διακρίνεται από ένα πράγματι εντυπωσιακό στοιχείο: 5 από τα 8 υποψήφια άτομα είναι γυναίκες. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό…

 Ναι σε αυτό το ζήτημα έχουμε το προβάδισμα γιατί πιστεύουμε στη θετική αύρα που φέρνει η Γυναίκα σε κάθε πόστο που θα της ζητηθεί να συνδράμει. Όλοι Μαζί είναι το Σύνθημα,  αλλά επιστρέψτε μου να τονίσω πως όπου οι γυναίκες έβαλαν το χεράκι τους πήγαν τα πράγματα καλύτερα, κατά γενική ομολογία.

Το Λιδωρίκι είναι ένα ιστορικό χωριό που όμως φθίνει διαρκώς, όπως και η ευρύτερη γύρω περιοχή της ορεινής Δωρίδας. Ποια είναι τα βασικά σημεία  σχεδιασμού του συνδυασμού σας για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας, εφόσον εκλεγείτε;

Είναι μια διαπιστωμένη πραγματικότητα το φαινόμενο της μείωσης του πληθυσμού, σε  περιοχές απομακρυσμένες από μεγάλα αστικά κέντρα,  που δεν διαθέτουν κίνητρο να συγκρατήσουν τη νεολαία και τον ενεργό πληθυσμό. Εννοώ με αυτό ότι εφόσον θέλουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση – και φυσικά το θέλουμε – θα πρέπει να εστιάσουμε σε δραστηριότητες που συγκινούν τον κόσμο για  να μείνει στον τόπο του και να δοκιμάσει να ασχοληθεί με Έργο που να αποφέρει και τα προς το ζην αλλά και για να ανθίσει οικονομικά η περιοχή μας. 

Έχω συμβάλλει ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού να φέρω στο Λιδωρίκι δύο φορές σε Συνέδριο ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους των Γραμμάτων,  με τους οποίους συζητήσαμε τα προβλήματα,  μας  υπέδειξαν προτάσεις. και προς αυτόν τον Άξονα είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε.

Θα ήθελα να μου παραθέσετε τα κατά τη γνώμη σας βασικά προβλήματα στην καθημερινότητα του Λιδωρικίου, στα οποία σκοπεύετε να δώσετε προτεραιότητα

Είναι πολλά και όχι αμελητέα τα προβλήματα της καθημερινότητας στο Λιδωρίκι. Να ένα απλό: Θέλουμε μετά το Σχολείο να γυμνάζονται τα παιδιά μας –  θέλουμε ένα σωστό γήπεδο. Έχει  εγκριθεί  το κονδύλιο που χρειαζόταν στα προηγούμενα χρόνια αλλά  με τις κωλυσιεργίες της δημοτικής αρχής έμεινε όνειρο ανεκπλήρωτο. Πέρυσι υπήρξαν ενέργειες να ιδρυθεί Δ.Ι.Ε.Κ Γαλακτοκομίας αλλά και αυτό κόλλησε. . Να ολοκληρωθεί το Λαογραφικό Μουσείο μας και να λειτουργήσει κανονικά, επίσης θα επιδιώξουμε την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου.   

Θα εκμεταλλευθούμε προγράμματα όπως ΕΣΠΑ ,LEADER κ.α. Θέλουμε ενεργούς πολίτες στην τοπική κοινωνία  και  θα επιδιώξουμε να ακούμε της απόψεις και τις ιδέες όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας και στο μέτρο του δυνατού να υλοποιούμε τις προτάσεις τους. Θέλουμε  όλοι ΜΑΖΙ να καταφέρουμε κάτι καλύτερο για το Λιδωρικι.

Είστε μια γυναίκα που δραστηριοποιείστε δυναμικά και ποικιλότροπα στην περιοχή.  Θεωρείτε πρόσφορο το χώρο της αυτοδιοίκησης για ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά σας ή υπάρχει κάτι που σας φοβίζει;

 Φόβο κανένα. Και τις τρικλοποδιές έμαθα να αντιμετωπίζω ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού  τόσα χρόνια και όλα. Έχω τη στήριξη της οικογένειάς μου και  πιστεύω ότι, με την εμπειρία μου και την διάθεση μου να προσφέρω στον τόπο, μπορώ να συμβάλλω και να ενισχύσω την προσπάθεια για να αλλάξει κάτι ουσιώδες στην καθημερινότητά και κυρίως, να τολμήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες. 

Όλοι γνωριζόμαστε στην τοπική κοινωνία που ζούμε και έχουμε  άποψη για την πορεία και το έργο του κάθε ενός μας, γι’ αυτό θα ήθελα η ψήφος του κάθε ενός  να  έχει αποκλειστικό κριτήριο το καλό του τόπου μας.

Έτσι απλά – θαρρετά και ειλικρινά.

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο