Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

“Ομολογία αποτυχίας της Δημοτικής Αρχής”

Ανακοίνωση-Τοποθέτηση της “Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Δελφών, η δημοτική αρχή Ταγκαλή ομολογεί την πλήρη αποτυχία της στον σχεδιασμό έργων και δράσεων ύψους 28.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, έργων σημαντικών για την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Ανάμεσα σε αυτά η αποκατάσταση της οικίας Γαζή στην Άμφισσα, η προσθήκη πτέρυγας στο πρώτο δημοτικό σχολείο Άμφισσας, η περιφερειακή οδός Άμφισσας, το πρώην εκπαιδευτήριο Καψάλη στην Ιτέα,  η αποκατάσταση – αναβάθμιση του εργοστασίου λυμάτων Γαλαξιδίου, η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Δ.Δελφών, η κατασκευή του αθλητικού κέντρου Παρνασσού κ.α.

Έτσι λοιπόν θα δαπανηθεί ποσό 138.506 χιλιάδων ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου μας ως αμοιβή για τον αναπτυξιακό οργανισμό «Αμφικτιονίες Α.Ε.» με έδρα την Λαμία,  προκειμένου να λάβει την αναγκαία υποστήριξη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας ώστε να υπάρξουν πιθανότητες να ολοκληρωθούν τα έργα. Ουδείς βεβαίως θα είχε αντίρρηση να υπάρξει συνεργασία του δήμου με τον συγκεκριμένο οργανισμό, εάν μιλούσαμε για νέες δράσεις που θα απαιτούσαν πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση τα έργα έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια και έπρεπε οι διοικούντες να γνωρίζουν τις όποιες αδυναμίες των υπηρεσιών που εποπτεύουν. Τώρα που δυστυχώς τα περισσότερα από τα έργα αυτά απεντάχθηκαν ή έχουν σταματήσει να υλοποιούνται εδώ και καιρό, μάλλον για στάχτη στα μάτια του κόσμου μοιάζει η κίνηση αυτή.

Οι σύμβουλοι της παράταξης μας καταψήφισαν την συγκεκριμένη σύμβαση στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Δημοτική Επιτροπή της περασμένης Τρίτης 16 Απριλίου.  Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητα της σημερινής διοίκησης να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο θέμα της υλοποίησης των έργων και στην απορροφητικότητα των εθνικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *