Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 5 Μαΐου 2024

Ξεκινά την 1η Μαϊου η Αντιπυρική Περίδος

Ανακοίνωση από την ΠΕ Φωκίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λήψη μέτρων πρόληψης αλλά και αυξημένης ετοιμότητας για την υποστήριξη του έργου του περιορισμού και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών .

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν του επιχειρησιακού σχεδιασμού που ήδη υπάρχει και συντελείται από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και του υψηλού βαθμού ετοιμότητας που βρισκόμαστε ως Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, κάνουμε έκκληση προς τους ελαιοπαραγωγούς του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας για την ανάγκη ΑΜΕΣΟΥ καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης (ζιζάνια – χόρτα), που έχουν αναπτυχθεί στα ελαιοτεμάχια αυτήν την περίοδο.

Για το θέμα αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γεώργιος  Ζ. Δελμούζος, δήλωσε : « Η πρόληψη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον αγώνα που δίνουμε όλοι μας,  ώστε να έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας ενόψει της θερινής περιόδου. Ο Ελαιώνας της  περιοχής μας εκτός από πηγή ζωής για όλους μας,  είναι ταυτόχρονα μνημείο πολιτισμού παγκόσμιας ακτινοβολίας προστατευόμενο από την UNESCO , τοπίο ιδιαίτερου κάλλους και ένα οικοσύστημα με τεράστιο επιστημονικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. 

Ας τον διαφυλάξουμε με προληπτικές ενέργειες, με αυξημένη και συνεχή την προσοχή μας».

Ανακοίνωση από το Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024 και προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, από 1 Μαΐου 2024 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, απαγορεύονται οποιεσδήποτε θερμές εργασίες και καύσεις σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, σύμφωνα και με την Πυροσβεστική Διάταξη 9 /2021 (Υπ’ αριθ. 15005 οικ. Φ.700.9 – ΦΕΚ. 1923/τ.Β΄/13-05-2021).

Επισημαίνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, ενώ οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

1 Σχόλια

  • ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Α ΡΕ ΚΑΡΑ..ΔΕΣ.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *