Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

“Η παράταξη Σπανού δεν ψήφισε τον ελλιμενισμό του “Βέλος” στην Κύμη”

Τοποθέτηση από την περιφερειακή παράταξη “Πατρίδα μας η Στερεά”

Η παράταξη του κ. Σπανού δεν δέχθηκε το Ψήφισμα για τον ελλιμενισμό του ιστορικού αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στο λιμάνι της Κύμης. Προτίμησε την αποχή. Το ψήφισμα εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους των παρατάξεων της μειοψηφίας. 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24.4.2024 η παράταξη του Περιφερειάρχη δεν ψήφισε υπέρ του Ψηφίσματος για τον ελλιμενισμό του ιστορικού αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στο λιμάνι της Κύμης. Το ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ και υπογράφουν Λουκάς Αποστολίδης και Δημήτρης Κατσούλης ψηφίστηκε μόνο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Η παράταξη του Φάνη Σπανού απείχε από την ψηφοφορία. Υπό την έννοια αυτή το Ψήφισμα εγκρίθηκε αλλά όχι με ομοφωνία και κυρίως χωρίς την θετική ψήφο της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ο Περιφερειάρχης στα επιχειρήματά του συμπεριέλαβε και το ότι εφόσον ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το ΒΕΛΟΣ θα μείνει Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι κρίθηκε ακατάλληλο το λιμάνι της Κύμης. Κατά την γνώμη μας ο Πρωθυπουργός εν θερμώ, πίνοντας καφέ με κομματικούς του φίλους  αποφάσισε να μείνει το ΒΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει αποφανθεί το αρμόδιο Υπουργείο Άμυνας και κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό. Ακόμη και εάν αυτή ήταν μία τεκμηριωμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ούτε θέσφατο ούτε δεν επιδέχεται αντίκρουση. 

Οι πολίτες της Εύβοιας ασφαλώς περίμεναν από την παράταξη του Περιφερειάρχη να βάλει το δίκαιο αίτημα των πολιτών του νομού και ιδίως της περιοχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου πάνω από το «θέσφατο» του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς για άλλη μία φορά λειτούργησε με το κομματικό του μανδύα και απαξίωσε την θέση του αιρετού ηγέτη της Περιφέρειας και μάλιστα σε ένα αίτημα με βαθιά ιστορική και δημοκρατική αξία και εμβέλεια. 

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *