Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

“Μόνο στα λόγια πατριωτική και φιλοευρωπαϊκή η Ν.Δ”

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης για την επικείμενη επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού Ράμα στην Αθήνα: «Αναβολή ή ακύρωση της επίσκεψης θα δυναμίτιζε τις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα. Όταν δεν έχει υπάρξει κλιμάκωση από την ελληνική πλευρά για το ζήτημα της παράνομης κράτησης Μπελέρη και το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία, δεν μπορείς να απαγορεύσεις ξαφνικά μία εκδήλωση. Ορθό θα ήταν η Ελληνική Κυβέρνηση να κλιμακώσει την πίεσή της προς την Αλβανία για τα ζητήματα του Κράτους Δικαίου, οι αρχές του οποίου διαρκώς παραβιάζονται στη γειτονική χώρα».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Έχουμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, μέσω της Τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακής Μάλαμα, για τη συνάντηση της κας Μενδώνη με τον Τούρκο ομόλογό της στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της οποίας δεν πραγματοποιήθηκε καμία αναφορά για τη μετατροπή τόσο της Αγίας Σοφιάς όσο και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά. Τι έχει πράξει η Ελληνική Κυβέρνηση από το 2020 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; Το μείζον αυτό ζήτημα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό δεν υπάρχει ούτε στις επίσημες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να καλλιεργήσει μία εικόνα “βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία”, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό αφήγημα. Όφειλε να αναδείξει διεθνώς το ζήτημα και να πιέσει για κυρώσεις κατά της Τουρκίας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε το δήθεν «φιλοευρωπαϊκό προφίλ της Ν.Δ.» επισημαίνοντας: «Η Ν.Δ. είναι “φιλοευρωπαϊκή” αλλά, όταν το Ευρωκοινοβούλιο εκδίδει ψηφίσματα με ευρείες πλειοψηφίες για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, σε αυτή την περίπτωση… υπάρχει ένα θέμα! Όταν η Ευρωπαία Εισαγγελέας ασχολείται με το ζήτημα των Τεμπών και διάφορες οικονομικές ατασθαλίες, τότε πάλι δεν αρέσει η Ευρώπη στη Ν.Δ. και ακούμε κορυφαίους Υπουργούς να στρέφουν τα πυρά τους και να καθυβρίζουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Όταν ερευνάται γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση διοχέτευσε 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 10 επιχειρήσεις, υπάρχει και πάλι θέμα με την Ευρώπη. Μάλλον φιλοευρωπαϊκή αλά καρτ είναι η Ν.Δ….»

Κλείνοντας, όσον αφορά την ιδιωτική συνομιλία του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με πολίτες στη Θεσπρωτία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Η Ν.Δ. έβγαλε από τα ψηφοδέλτιά της την κα Φλέσσα, η οποία ανέφερε ότι “τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί”; Βρίσκεται η κα Φλέσσα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ή όχι;»

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *