Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Συνάντηση για τη διαχείριση του άγχους των σχολικών εξετάσεων

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών προσκαλεί εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να παρακολουθήσουν την 5η συνάντηση της Ακαδημίας για Γονείς «Από το Α έως το Ω», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και θα έχει ως θέμα τη διαχείριση του άγχους των σχολικών εξετάσεων.  

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Δελφών, υλοποιεί έναν ακόμα κύκλο των Ακαδημιών Γονέων «Από το Α έως το Ω», ο οποίος πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Στο εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.α..

Πρόγραμμα 5ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων:

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 18:15

Θέμα: «Διαχείριση άγχους σχολικών εξετάσεων»

  • Βάσια Μπούμπα, Ψυχολόγος, MSc, ΠΜΣ

«Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, Επιστ. Συνεργάτις Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού”»

  • Αριστείδης Λορέντζος, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ. Sc.)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων πατώντας εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, στο [email protected].

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος, σε δήλωσή του σημειώνει: «Η επιστημονική γνώση και κυρίως η υποστήριξη μέσω αυτής σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, αποτελεί μία πολύ σημαντική διαδικασία που εκπαιδευτικοί και γονείς θα πρέπει να καταφεύγουν», καλώντας τους να παρακολουθήσουν την εν λόγω συνάντηση, η οποία αφορά ένα άκρως σημαντικό θέμα, το οποίο αυτή την περίοδο απασχολεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, αυτό της διαχείρισης του άγχους των σχολικών εξετάσεων. 

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *