Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για το…2020 (;) πλέον το έργο της πεδιάδας Μόρνου

Από το 2017 διαβεβαίωνε η Περιφέρεια ότι έχει μελέτη έτοιμη για δημοπράτηση…

 

Αναβολή για μια τουλάχιστον ενάμιση ακόμα χρόνο παίρνει η εγκατάσταση εργολάβου για του έργο παρεμβάσεων και ολοκλήρωσης στην πεδιάδα Μόρνου, που χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. με πέντε εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ευπάλιο την περασμένη εβδομάδα, όπου και πραγματοποίησε απολογισμό του έργου της πενταετίας στην περιοχή στη θητεία της παρούσας περιφερειακής Αρχής.

Μεταξύ των έργων που είτε υλοποιήθηκαν είτε πρέπει κατά το μέλλον να πραγματοποιηθούν ο Κ. Μπακογιάννης και ο Β. Κατσαγούνος αναφέρθηκαν και στην Ένταξη χρηματοδότησης της οριστικής Μελέτης (στους ΚΑΠ – 50.766 ευρώ), της Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΣΤΟ 20% ΚΑΠ 7.000 ευρώ) και του έργου παρεμβάσεων και ολοκλήρωσης στην πεδιάδα Μόρνου. Εν τούτοις, σύμφωνα με έγγραφο στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τεύχη δημοπράτησης του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχουν επικαιροποιηθεί και το έργο είναι δυνατό να δημοπρατηθεί εφ όσον εξασφαλιστεί η πίστωση.

Εν τούτοις, παρόλο που η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα και με την αναφορά Μπακογιάννη και Κατσαγούνου στο Ευπάλιο ότι θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για το έργο της πεδιάδας Μόρνου το καλοκαίρι, εκείνο που συνάγεται είναι ότι η Περιφέρεια Στερεάς εμφανίζεται τουλάχιστον ανακόλουθη ως προς ένα κρίσιμο ζήτημα της νοτιοδυτικής Δωρίδας, για το οποίο κι ο ίδιος ο Κ. Μπακογιάννης είχε δεσμευτεί ρητά κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρία περίπου χρόνια στην Άμφισσα χαρακτηρίζοντάς το ως κορυφαία προτεραιότητα της υπ αυτόν περιφερειακής Αρχής.

Οι εξελίξεις αυτές και η μετάθεση υλοποίησης του έργου εκ νέου στο μέλλον εντείνουν, όπως είναι φυσικό, τις ανησυχίες των κατοίκων και των παραγωγών της πεδιάδας του Μόρνου και προξενούν εύλογες ανησυχίες για την οριστική κατάληξή του.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο