Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού ζητάει ο Βελόπουλος από την κυβέρνηση!

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Μιχάλη Χρυσοχοίδη αντίστοιχα, κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για το ζήτημα του παράνομου καταυλισμού των αθίγγανων επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας, μετά και την εκτεταμένη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ύστερα από την μεγάλη έρευνα της Εν Δελφοίς.

“Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Άμφισσας η ύπαρξη του ανωτέρω καταυλισμού στο «Βιοτεχνικό Πάρκο» («ΒΙΟ.ΠΑ.») της ως άνω πόλης. Γίνεται λόγος για μια «υγειονομική» βόμβα μέσα στο Δελφικό τοπίο και επί της Εθνικής Οδού”, αναφέρει αρχικά στην Ερώτησή του ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης και προσθέτει: 

“Οι πολίτες ανησυχούν για τα ενδεχόμενα θανατηφόρων τροχαίων, πέρα από την παρακώλυση της συγκοινωνίας και το μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Η επικινδυνότητα δεν αφορά μόνο στους διερχόμενους οδηγούς και στους κατοίκους, αλλά και στην ασφάλεια των διαμενόντων στον ανωτέρω αυτοσχέδιο οικισμό”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Κ. Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς τα εξής:

  1. Έχει συνταχθεί κάποιο είδος έκθεσης ή μελέτης περί της επικινδυνότητας του ανωτέρω καταυλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας;
  2. Νομιμοποιείται η ύπαρξη του προαναφερθέντος καταυλισμού στην παραπάνω περιοχή, καθώς, ο εν λόγω γειτνιάζει άμεσα με δύο κόμβους, με το ανωτέρω «ΒΙΟ.ΠΑ.» και με αθλητικό συγκρότημα, εντός ενός ιδιαίτερα νευραλγικού σημείου επί της Εθνικής Οδού, που βρίσκεται στη Ζώνη Β Προστασίας του Αρχαιολογικού Τοπίου των Δελφών; Αν όχι, θα προβείτε στην απομάκρυνσή του και πότε;

 

1 Σχόλια

  • Παπαροκας

    Να αγιάσει το στόμα του. Εδώ όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δημάρχου.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο