Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανύπαρκτα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ΚΤΕΛ ΑΕ και των εργαζομένων τους από την κυβέρνηση

Δελτίο Τύπου της ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ εργαζομένων και ιδιοκτητών στα ΚΤΕΛ ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με ερώτησή του που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Εργασίας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 αλλά και μέχρι και σήμερα, λόγω των υγειονομικών μέτρων πρόληψης για λόγους δημόσιας υγείας, της απαγόρευσης και των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών, των περιορισμών που ισχύουν στην πληρότητα των λεωφορείων των μέτρων προφύλαξης οδηγών κι επιβατών αλλά και του φόβου που έχει εύλογα προκληθεί στο κοινό για την μετακίνηση με δημόσιες/ αστικές μεταφορές, τα έσοδα των ανωτέρω φορέων έχουν στην κυριολεξία καταρρεύσει. 

 Αποτέλεσμα των παραπάνω ο πολύ σοβαρός κίνδυνος για την βιωσιμότητα του κλάδου και τις θέσεις εργασίας του προσωπικού που απασχολούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα και μέσω του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πλέον περισσότερες ανάγκες σε κεφάλαια-ρευστότητα για να καλύψουν τα κόστη τους. Καθώς, η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολη έως αδύνατη για ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, προτείναμε ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης απευθείας από το κράτος όπως η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, καθώς και το μέτρο των μικροχρηματοδοτήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Παράλληλα για τους εργαζόμενους προτείναμε επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών και 40% των μισθών, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθού από την επιχείρηση.

Το κείμενο της ερώτησης στον σύνδεσμο: 

https://www.syriza.gr/article/id/95342/Erwthsh-Aleksh-CHaritsh-sthn-Boylh:-Anyparkta-ta-metra-sthrikshs-twn-epicheirhsewn-Astikwn-Lewforeiwn-kai-twn-ergazomenwn-toys-apo-thn-kybernhsh.html

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο