Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού οι Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στ. Αραχωβίτης και Ολ. Τελιγιορίδου

Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή του (22/9) στη Βουλή και την περιγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Φθιώτιδας, εξαιτίας της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης βρέθηκε με τον πρώην Υπουργό, Βουλευτή και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και την Βουλευτή και Αναπληρώτρια Τομεάρχη, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Δομοκού.

Οι κύριοι Αραχωβίτης, Τελιγιορίδου και Σαρακιώτης ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές σε διάφορες περιοχές του Δήμου Δομοκού από τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, τους Αντιδημάρχους κ. Νικόλαο Καλημέρη και κ. Νικόλαο Καναβό, αλλά και από τους παρευρισκόμενους πληγέντες αγρότες και συνομίλησαν μαζί τους.

Λίγες ημέρες πριν (22/9), στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία, μετέφερε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη ότι, στο Δήμο Δομοκού περίπου 5.000 στρέμματα στην περιοχή της Ξυνιάδας έχουν βυθιστεί στο νερό, ενώ άλλα 5.000 στρέμματα στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Εκκάρας, έχουν υποστεί αντίστοιχη ζημία. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επανέλαβε προς τον κ. Μ. Βορίδη, την ανάγκη να κατεβάσει το πλαφόν παράδοσης σε ό,τι αφορά τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα οικονομικής στήριξης, όπως έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2018.  

Τέλος, οι κ. Αραχωβίτης, Τελιγιορίδου και Σαρακιώτης διαβεβαίωσαν ότι, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ήδη έχουν αναληφθεί, αλλά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, τόσο για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και τη διεκδίκηση επιπλέον μέτρων ενίσχυσης τους, με σκοπό την ολική αποκατάσταση των ζημιών.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο