Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 7 Μαΐου 2024

Τι γίνεται με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ;

Σοβαρές απορίες προκαλούνται στους κατοίκους της Φωκίδας, και ειδικότερα της Άμφισσας και των κοντινών περιοχών, από την ενημέρωση που παρέχει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ και γενικότερα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Προβληματισμός που έχει ωθήσει αρκετούς συμπολίτες μας να επικοινωνήσουν με το fokidanews και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από κάποιον υπεύθυνο αρμόδιο και θεσμικό φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη Φωκίδα έχει να ανακοινωθεί κρούσμα από την ενημέρωση της Τετάρτης, με τελευταίο εκείνο που προφανώς αναλογούσε στον υγειονομικό υπάλληλο.

Εκτοτε, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι έχουν προκύψει τουλάχιστον τρία ακόμα κρούσματα, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ από την Πέμπτη έως σήμερα, οι οποίες για τη Φωκίδα έχουν βγει “λευκές”.

Στο Σερνικάκι ασθενείς είναι δύο άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του μαθητή από το ΕΠΑΛ. Ο ένας εκ των οποίων μάλιστα έχει ενημερώσει -και προς τιμήν του- και εκείνος από το facebook. 

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ασθενεί  επίσης και ένστολος άνδρας, για τον οποίο πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε και από πλευράς Αντιδημάρχου Γραβιάς. Ενημέρωση ωστόσο που υπάρχει από χθες το βράδυ.

Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, ότι κρούσμα από τον ΕΟΔΥ στην Φωκίδα έχει να περιληφθεί στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ από την Τετάρτη…

Το χειρότερο όμως, που εκτοξεύει την ανησυχία όλων μας, είναι πως στο σημερινό χάρτη που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου, τον οποίο και δημοσιεύουμε, ο νομός Φωκίδας όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία 10-49 κρούσματα τις τελευταίες 10 μέρες! Όπως π.χ. η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Αχαία, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Δείτε το χάρτη του ΕΟΔΥ κι ΕΔΩ

Αν διαιρέσει κανείς, μέσω της αναγωγής που δίνει ο χάρτης, τους 100.000 του πληθυσμού με τους 42.200 κατοίκους της Φωκίδας (απογραφή του 2011) ο δείκτης είναι 4,2. Δηλαδή (το λιγότερο) 4 κρούσματα. Όμως από τις 16 Οκτωβρίου τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί είναι 3.

Κανείς πλέον δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια. Στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ή στο χάρτη του ΕΟΔΥ;

Εν τέλει: Ποιος θα διευκρινίσει στον κόσμο τι από τα δύο ισχύει; Ο χάρτης του ΕΟΔΥ ή οι καθημερινές ανακοινώσεις;

Και το κυριότερο: Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος να δώσει θεσμική ενημέρωση! 

Την ίδια στιγμή, οι θεωρίες συνωμοσίας εκτοξεύονται προξενώντας καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και να διαχειριστεί! Κι αυτό είναι, ίσως, το χειρότερο!

2 Σχόλια

  • Πάνος

    Τελικά όλα είναι μουφα όπως και ότι θέλαν να πάρουν κάποια παιδιά από τα σχολεία με υπογραφή από τους γονείς ότι το παιδί σας δεν πάει καλά στο σχολείο και εμείς νοιαζόμαστε για το παιδί σας χωρίς να έχουν χώρο στέγη χωρίς να έχουν τίποτα από αυτά. Με ένα ψέμα να κατά τρομάξουν τους τους γονείς και τώρα έχουν καταφέρει να κατά τρομάξουν όλοι τη κοινωνία με το κορονοϊό .

  • Αρμαγεδδών!!

    Η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Δελφών και στην Περιφέρεια Φωκίδας εξακολουθεί να κάνει τον Κινέζο!!! Οργανωστε και ενεργοποιηστε άμεσα την Πολιτική Προστασία, να ενημερώνει και να βοηθάει τον κόσμο. Υπάρχουν ευθύνες για την αδράνεια τους?? Σε τι χρησιμεύει ?? Πόσοι είναι Οι Δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται εκει και ποια τα καθήκοντα τους???

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο