Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ένα βήμα πιο κοντά ο φωτισμός led στο Δίστομο

Εγκρίθηκε από το Δήμο η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς

Εγκρίθηκε από το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας το σχέδιο για την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με το έργο της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του Διστόμου, ενώ χορηγήθηκε στον Γιάννη Σταθά εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 6 Νοεμβρίου

Με την Προγραμματική αυτή Σύμβαση καθορίζεται το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Φορέας Χρηματοδότησης) και του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας (Φορέας Υλοποίησης) και προσδιορίζονται ο τρόπος και οι όροι αυτής για την υλοποίηση της προμήθειας. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σύμφωνα με την 22/2019 μελέτη του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας στο ποσό των 150.000,00€, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η εκτιμώμενη δαπάνη αναθεώρησης, οι απρόβλεπτες δαπάνες, απολογιστικές δαπάνες και ο Φ.Π.Α. 

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΕΠ 066). Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνεται σταδιακά μετά από την πιστοποίηση των εργασιών σύμφωνα με τις διατάξεις περί εκτέλεσης δημοσίων έργων. Οι πληρωμές του έργου, θα πραγματοποιηθούν από το Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Κάθε αύξηση της συμβατικής δαπάνης, εκτός της δαπάνης αναθεώρησης βαρύνει αποκλειστικά τους πόρους του Δήμου. 

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, τα οποία θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να αναδείξουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και να αναδείξουν τους δημόσιους χώρους συνάθροισης των δημοτών, όπως είναι οι πλατείες και ο αρχαιολογικός χώρος. 

 Ο φωτισμός, σχεδόν στο σύνολό του θα είναι ελεγχόμενος, μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης τόσο για την έναυση και σβέση όσο και για την ένταση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Για την αρχιτεκτονική ανάδειξη των κτιρίων θα τοποθετηθεί κατάλληλο σύστημα που θα αποτελείται από το βασικό σύστημα ελέγχου, φωτιστικά τύπου χωνευτά δαπέδου, φωτιστικά τύπου ευέλικτα compact και φωτιστικά τύπου προβολέα RGBW. Για την αναβάθμιση του φωτισμού θα αντικατασταθούν 42 φωτιστικά τύπου LED έντονα ασύμμετρα οπτικά σε επίτοιχους βραχίονες και 14 φωτιστικά τύπου LED συμμετρικά οπτικά σε ιστούς. 

Η προγραμματική σύμβαση είναι ο μόνος τρόπος υλοποίησης του έργου, αφού ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας αδυνατεί οικονομικά άμεσα να προβεί στην υλοποίηση της προμήθειας. Η προμήθεια κρίνεται αναγκαία και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο