Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

“Προχωρούμε σύντομα στο DELPHI GOLF RESORT στη Δεσφίνα”!

Ανακοίνωση της εταιρείας SCORPIOS CONSTRUCTION SA

Με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης η διεθνής κατασκευαστική εταιρεία SCORPIOS CONSTRUCTION SA που ενεργοποιείται στην Ελλάδα από το 2005, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε τουριστική επένδυση στην περιοχή της Δεσφίνας στην Φωκίδα για την διεκπεραίωση του Έργου DELPHI GOLF RESORT. Στην κατάρτιση του επιχειρησιακού πλάνου (business plan) συμμετέχει και ο εθνικός οργανισμός  Enterprise Greece,  που αποτελεί τον βραχίονα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδου γκολφ  36 οπών, ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 300 δωματίων και την κατασκευή «wellness village» (χωριό ευεξίας). Ακόμα θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία διεθνών τουρνουά γκολφ, συνεδριακοί χώροι, όπως και χώροι ψυχαγωγίας. Στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες και το τοπίο θα δενδροφυτευθεί.

Πρόκειται για μία επένδυση που στόχο έχει να αναδείξει  όχι μόνο τη Δεσφίνα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τους Δελφούς, την Ιτέα, την Άμφισσα, το Γαλαξίδι, την Αράχωβα ως προορισμό πολυτελείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Η επένδυση  που έχει χαρακτηριστεί ως “στρατηγικής σημασίας” θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες επίσπευσης (fast track) και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα με το project plan στην πρώτη φάση υλοποίησης της επένδυσης θα απασχοληθούν 400 άτομα, ενώ με την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων το προσωπικό θα αριθμεί 1.500 άτομα.

Η οικονομική και κοινωνική σημασία του έργου της Δεσφίνας

Η επένδυση προβλέπεται ότι θα  δώσει νέα πνοή σ΄ ολόκληρη την περιοχή καθώς η Δεσφίνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, την Άμφισσα και την γειτονική Αράχωβα.

Ειδικότερα:

Θα αναδείξει περισσότερο τους Δελφούς.  Οι Δελφοί, παρότι είναι ένας προορισμός διεθνούς εμβέλειας, που δέχεται  εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αφήνει  μικρό οικονομικό αποτύπωμα  στην περιοχή, καθώς η δυναμική του  εξαντλείται σε ημερήσιες επισκέψεις.

Θα αναδείξει την Ιτέα και θα την ενισχύσει ως τουριστικό προορισμό. Η Ιτέα  διαθέτει επιβατικό – εμπορικό λιμάνι και υπερσύγχρονη μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 250 σκαφών.

Θα αναδείξει το Γαλαξίδι, το  γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Φωκίδας, που θυμίζει νησί και έχει πίσω του πλούσια ναυτική παράδοση.

Ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και την Αράχωβα, που ήδη αποτελεί τον πλέον δημοφιλή χειμερινό προορισμό, για Ελληνες όμως επισκέπτες.

Τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας DELPHI GOLF RESORT είναι  πολλά για την τοπική κοινωνία, καθώς το έργο θα συμβάλλει :

·     Στη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα επίπεδα και κλίμακες. 

·    Στην ανάπτυξη των ακινήτων (real estate) στην ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας (όπως συνέβη με την Αράχωβα και τα χωριά πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού).

·  Στην τόνωση του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής μέσα από την ενοικίαση καταλυμάτων, εστιατορίων, καφέ και κέντρα αναψυχής.

·     Ευκαιρίες για επενδύσεις συναφείς με την τουριστική βιομηχανία του γκολφ.

·     Την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την είσοδο τους σε διεθνείς αγορές.

Πρόκειται λοιπόν  για ένα έργο με τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία για την Φωκίδα καθώς θα βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας, και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής.

Ο Τουρισμός του Γκολφ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού περιλαμβάνει την ενίσχυση του γκολφ και τη διάδοσή του, όχι μόνο από αμιγώς αθλητική άποψη, αλλά και ως μέσου προσέλκυσης τουριστών υψηλού επιπέδου.

Πρόσφατη  υπουργική απόφαση, απλοποιεί τις διαδικασίες, εξαλείφει γραφειοκρατικά προσκόμματα και δίνει  κίνητρα για επενδύσεις σε γήπεδα γκολφ, με την προϋπόθεση ότι οι εγκαταστάσεις προσαρμόζονται στις κατά τόπους γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και, κυρίως, συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του εκάστοτε τοπίου.

Το γκολφ θεωρείται παγκοσμίως ως μία ανερχόμενη και προσοδοφόρος μορφή τουρισμού. Με σκοπό ή και απλώς ως αφορμή το συγκεκριμένο άθλημα, μια πολύ μεγάλη και υπολογίσιμη μερίδα ταξιδιωτών επιλέγει αυτούς, σαν προορισμούς διακοπών.

Σήμερα το γκολφ αποτελεί εδραιωμένη αλλά και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου.

Η τάση θέλει τη δημιουργία  “Golf Resorts“, δηλαδή τουριστικών συγκροτημάτων στα οποία η φιλοξενία συνδυάζεται με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικά για το γκολφ.

Και καθώς προϋπόθεση για την ανάπτυξη του γκολφ είναι κλιματικές συνθήκες κατάλληλες για υπαίθριες δραστηριότητες, η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εφόσον διαθέτει όλα τα επιμέρους στοιχεία ώστε να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για τους θιασώτες του αθλήματος από την Ευρώπη και όχι μόνον.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών τουριστικών οργανισμών περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν συστηματικά το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό σημαίνει ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας.

Οι φίλοι του γκολφ, ως παίκτες ή θεατές, κατά το πλείστον ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και, ευρύτερα, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο τουρισμός του γκολφ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και η ανάπτυξη θα συνεχίζεται  όσο εισέρχονται στην αγορά περισσότεροι προορισμοί με νέα προϊόντα γκολφ.

Η Ευρώπη διαθέτει περισσότερα από 6.000 γήπεδα γκολφ και εκτιμάται ότι ο τουρισμός του γκολφ συνεισφέρει άμεσα στην  ευρωπαϊκή οικονομία περί τα 20 δισ. ευρώ.

Το έργο στη Δεσφίνα, ανοίγει το δρόμο σ΄ ολόκληρη την περιοχή να κερδίσει μία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι μία επένδυση που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η χώρα μας θέλει να αναπτύξει τον τουρισμό του γκολφ, διαθέτει μόνο ένα γήπεδο 36 οπών.

Με την ολοκλήρωση του έργου DELPHI GOLF RESORT η Δεσφίνα θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς γκολφ στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς.

Τέλος η εταιρεία SCORPIOS CONSTRUCTION SA προσκαλεί όσους έχουν ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή στη Λίμνη Δεσφίνας και ενδιαφέρονται να πουλήσουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942293086, στο e-mail: [email protected], ή να επισκεφθούν τα νέα μας γραφεία που βρίσκονται στη διεύθυνση Παπαστάθη 1, Δεσφίνα, Φωκίδας.

Με τις καλύτερες ευχές μας για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο Νέο Έτος. 

                  Alain Schneider, Διευθυντής Έργου

                                                                       Ηλίας Σιώρης, Επίτιμος Καθηγητής και Σύμβουλος 

4 Σχόλια

  • ΤΣΟΥΧΤΡΑ

    ΜΠΕΕΕΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ...

  • εγω παλι

    Nαι τελεια, και θα ερχονται οι τουριστες με τα ελικοπτερα αλλα και με τα υδροπλανα (που τα περιμενουμε και αυτα συντομα οπως μας ταξανε) που θα σταθμευουν διπλα στις εγκαταστασεις του Φυσικου Αεριου, επισης θα υπαρχει και το ελικοδρομειο στο αυλειο χωρο του υπερπολυτελεστατου ΚΩΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ GOLDEN MALL, το οποιο με τη σειρα του θα εφαπτεται με την νεα πιστα F1 Formula, δευτερη μετα της Μοdena και του Μονακο, η επονομαζομενη "Λιοκλαρο F1 Greece". Απλα πειτε οτι θα κολατσισετε τις μιζες και μετα τα εργα ας σαπισουν, ας τα ριμαξουν και οι γυφταιοι ή μαλλον να φερουμε λαθρο. Μπεεεεεεε....τσαπρρρρρρρ

  • ΓΝΩΣΤΗΣ

    Δεν υπάρχουν άλλα μέρη στην Ελλάδα τη Δεσφίνα (δεν υποτιμώ τη Δεσφίνα γιατί έχω και μακρινή καταγωγή) βρήκαν για να κάνουν μια κολοσσιαία επένδυση. Θυμίζει το χιονοδρομικό στη Γκιώνα που τα τελεφερίκ θα ξεκινούσαν από Άμφισσα και Αγία Ευθυμία. Λυπάμαι όσους πιστέψουν πως εκεί θα βρουν δουλειά. Αλλά είπαμε. Προεκλογικά πολλοί πιστεύουν και μετεκλογικά όλοι τους απογοητεύονται

  • ano-ano

    Ευτυχώς που είναι από πίσω η κυβέρνηση και όχι κάποια ειδική σύμβουλος.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο